Младежкият национален отбор по волейбол на България записа втора поредна

...
Младежкият национален отбор по волейбол на България записа втора поредна
Коментари Харесай

Младите волейнационали на полуфинал след втора поредна победа на олимпийския фестивал в Словакия -

Младежкият народен тим по волейбол на България записа втора поредна победа на продължаващия в Банска Бистрица Европейски олимпийски юношески фестивал.

Младите лъвчета надиграха без проблеми с 3:0 състава на домакините от Словакия (25:19, 25:14, 25:18), в шампионата, който се явява мини-европейско състезание. С втория си следващ триумф отборът воден от Мартин Стоев си обезпечи място на полуфиналите в петък, откакто през вчерашния ден нашите победиха Германия с 3:2, а последният им мач в групата е на следващия ден против също безгрешния до момента отбор на Италия с начало 12.30 ч. българско време.

Междувременно късно нощес националният тим на България по волейбол за девойки до 19 години загуби първия си мач в Банска Бистрица (Словакия). Съставът на Мила Кьосева отстъпи на Турция с 0:3 (22:25, 22:25, 18:25) в предварителна група А. След този мач България заема трето място във краткотрайното класиране. Румъния, която загуби от Полша също с 0:3 гейма, е на четвърта позиция с по-лош точков коефициент. Челните позиции са за Полша и Турция с по 3 точки след чистите победи. Тази вечер е вторият мач на българките в групата против Румъния.

В тениса Ивайло Симеонов започва присъединяване си с победа 6:1, 7:5 над Лондон Меначи (Изр). По-късно през днешния ден Ивайло в тандем Ева Николова би трябвало да излязат на корта против Пелаез/Ернандес (Исп). В бягането на 400 м с трудности Димитър Панделиев финишира трети в серията си и с резултат 56,66 секунди се класира за финала в петък. В плуването на 100 метра свободен жанр Алекс Стоянов остана пети в серията си с 53,83 секунди.

Тази седмица словашкият град Банска Бистрица е център на конкуренциите на бъдещите спортни звезди на континента. Състезанията са в 10 спорта, в които се разпределят медалите в 119 дисциплини. България взе участие на лека атлетика, плуване, гимнастика, колоездене, тенис, джудо и волейбол (с тимове при момчетата и момичетата).

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР