Младежкият национален отбор по футбол победи с 6:0 Естония на

...
Младежкият национален отбор по футбол победи с 6:0 Естония на
Коментари Харесай

Младежкият национален отбор вкара 6 на Естония

Младежкият народен тим по футбол победи с 6:0 Естония на стадион Александър Шаламанов в мач от квалификациите за Евро 2025. И шестте гола бяха маркирани през второто полувреме. Мачът мина под засилени ограничения за сигурност, подхванати от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) поради митинга против управлението на Българския футболен съюз (БФС) предходната седмица.

През първото полувреме България имаше преимущество, само че не съумя да означи. Националите откриха резултата в 50-ата минута след гол с глава на Георги Николов. Десет минути по-късно той означи второто си попадение след пас от Никола Илиев. Автогол на Роберт Вееринг направи резултата 3:0, а Асен Митков означи четвъртия гол за България. Николов оформи хеттрика си в 85-ата минута, а Роберто Райчев означи за 6:0.

" Този тим стартира своето развиване от първия мач против Естония, който беше радикално друг. Поздравявам ги за това, че израстват с всеки мач и се вижда възходяща последователност. Не помня по кое време за последно младежкият тим е бил с 6:0. Тези момчета имат огромно бъдеще, стига да имат и шанс. Той ни липсваше в някои от мачовете ", сподели селекционерът Александър Димитров.

България е на трето място в групата с 9 точки от 6 мача. Лидер с 12, само че единствено след 4 срещи е Полша, а Германия е с 9 точки от 3 мача.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР