Младежкият национален отбор на Англия до 21 години триумфира на

...
Младежкият национален отбор на Англия до 21 години триумфира на
Коментари Харесай

Англия куфее! Младежите до 21 години станаха европейски шампиони

Младежкият народен тим на Англия до 21 години победи на Европейското състезание по футбол. На финала футболистите на Лий Карсли надделяха връстниците си от Испания с минималното 1:0.

В извънреден трагичен мач на „ Аджарабет Арена “ в Грузия разликата направи голът на Къртис Джоунс в добавеното време на първата част. Попадението падна с голяма доза шанс. Коул Палмър извърши директен свободен удар. Топката рикошира в гърба на играча на Ливърпул и влетя в мрежата.

Още по-ключовият миг пристигна секунди преди края. Дълбоко в добавеното време на мача Испания получи дузпа. Капитанът Абел Руис се нагърби с осъществяването, само че ударът му беше отразен от Джеймс Трафърд. Още по-впечатляващото е, че стражът не позволи нито един гол по време на целия шампионат.

Англичаните завоюваха всичките си мачове на Евро 2023 и справедливо победиха с купата в тази възрастова група за пръв път от 39 години.

Първата опция в мача се откри пред Англия в 5-ата минута. Антъни Гордън излезе на стрелкова позиция, само че ударът му беше отразен от Арнау Тенас.

В 12-ата минута Алекс Баена стреля доста рисково, само че на сантиметри около задачата. В средата на първата част Айтор Паредес засече с глава центриране в наказателното поле, само че не съумя да насочи топката в очертанията на вратата.

В добавеното време на първата част Англия получи правото да извършва директен свободен удар, който беше трансфорат в гол. Палмър стреля и след благополучен рикошет топката влетя в мрежата на Тенас.

В 51-вата минута Абел Руис порази вратата на Англия. Беше отсъдена засада, а ВАР удостовери, че попадението е нередовно.

В идващите минути и двата тима имаха своите шансове. Както Англия можеше да постави точка на разногласието, по този начин и испанците можеха да изравнят.

В 5-ата минута от добавеното време Абел Руис се свлече в наказателното поле след единоборство със бранител. Главният арбитър сподели бялата точка. След доста разногласия наказателният удар беше доказан. Именно Руис пое цялата тежест на виновната задача. Напрежението си сподели думата, а вратарят Трафърд уцели ъгъла и избави. Последва и добавка, която също беше отразена. При третия опит топката прелетя високо над напречната греда.

Англия U21 удържа в оставащите секунди по последния съдийски сигнал и се поздрави със спечелването на европейската купа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР