Младежкият лидер на ГЕРБ Георг Георгиев твърди, че според конституцията

...
Младежкият лидер на ГЕРБ Георг Георгиев твърди, че според конституцията
Коментари Харесай

ЦИК отказа да се занимава с Лена Бориславова, поне за ден ще е депутат

Младежкият водач на ГЕРБ Георг Георгиев твърди, че съгласно конституцията тя би трябвало да се яви в Народното събрание, да постави клетва и едвам тогава да подаде оставка

Отказът на някогашната говорителка на кабинета „ Петков “ Лена Бориславова от депутатския мандат по този начин и не попадна в дневния ред на Централната изборна комисия през днешния ден.

Като първа точка членовете на ЦИК трябваше да вземат решение, с което да разгласят Петър Георгиев Петров за депутат в 24-и МИР в София. Седмият в листата на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ би трябвало да заеме мястото на отказалата се по-рано Лена Бориславова.

С началото на съвещанието обаче стана ясно, че сходна точка към този момент няма и бе признат дневен ред без сходно проекторешение.

Според адвокати, откакто Бориславова към този момент е оповестена за народен представител от Народно събрание, а решението е оповестено в Държавен вестник, тя може да се откаже едвам откакто постави клетва. Тоест тя ще би трябвало да взе участие най-малко в едно съвещание на 49-ото Народно заседание. Първото е в сряда.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР