Младежки мултикултурен център Васил Левски“ ще бъде открит в Тараклия

...
Младежки мултикултурен център Васил Левски“ ще бъде открит в Тараклия
Коментари Харесай

Как можете да подкрепите изграждането на паметник на Левски за бесарабската общност в Молдова?

Младежки мултикултурен център „ Васил Левски “ ще бъде открит в Тараклия по случай Деня на независимостта на България – 22 септември . Българската бесарабска общественост в региона желае да се построи и монумент на Апостола в града , отбелязващ 150-ата годишнина от гибелта на националния воин. От Районен съвет-Тараклия насочат апел за финансова поддръжка за родолюбивата самодейност.

75 000 лв. са нужни за построяването на паметника. Досега са събрани 28 000 лв. , а Община Русе ще предложи на Общинския съвет да гласоподава изпращане на финансова поддръжка към българската общественост с подаяние от 5000 лева .

Изграждането на монумента е взаимна самодейност с Асоциацията на българите по света, град Варна и благодарение на доброволни дарения от други нации.

„ Паметникът на Васил Левски е знак на респект към паметта и поклонение пред подвига на един същински воин, за който думите „ татковина “, „ чест “ и „ достолепие “ са били смисъл на живота. Апостолът е народен воин както на българите, по този начин и на бесарабските българи. Изграждането на монумента в Тараклия има за цел да увековечи паметта му и да спомага за развиване на високо патриотично схващане и възприятие за честност към отечеството измежду подрастващото потомство на българската общественост в Молдова “, обръща се към русенци ръководителят на регион Тараклия Иван Паслар .

Община Русе приканва жителите, които желаят да поддържат българската бесарабска общественост в регион Тараклия за построяването на монумент на Васил Левски, да го създадат на следната банкова сметка:

Банкова сметка на Община Русе за дарения:

Банка : ИНВЕСТБАНК АД, ФЦ РУСЕ
Банков код : IORTBGSF
Сметка : BG 96 IORT 73798400080000

Задължително се изписва и кода за тип заплащане:

  • за дарения от страната : 445100
  • за дарения от чужбина : 445200

    В основанието на платежното разпореждане наложително се отбелязва задачата на дарението .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР