Младежки ГЕРБ категорично подкрепя предлаганите от МТСП промени в Кодекса

...
Младежки ГЕРБ категорично подкрепя предлаганите от МТСП промени в Кодекса
Коментари Харесай

Младежки ГЕРБ категорично подкрепя предлаганите от МТСП промени в Кодекса на труда

Младежки ГЕРБ изрично поддържа предлаганите от МТСП промени в Кодекса на труда, с които се дава опция за увеличение на изключителното отработено време от 150 на 300 часа, оповестиха от парийната централа.

В световното съвремие добре развита стопанска система значи вложения в сфери с висока добавена стойност, рационализация, нововъведения и еластичност. Високата продуктивност на труда, която е наложително изискване за работеща стопанска система, е функционалност от съвкупни фактори, към които спадат изискванията на труд, мотивацията и конкурентното възнаграждение на заетите в даден бранш, в едно с подобаваща законова рамка, която да пази правата и да се грижи за ползите както на трудещите се, по този начин и на работодателите.

Като безапелационна неистина и операция дефинираме изказванията на МО на Българска социалистическа партия, че законовите промени за увеличение на допустимите часове ексклузивен труд ще доведат до употреба на работещите. Този мощно недопустим прочит на текстовете от Кодекса от страна на младите социалисти само показва тяхното цялостно недоумение на тематиката и придвижва дебата от 21 в 19 в. МГЕРБ намираме това за контрапродуктивно в миг на мощни тествания пред обществената и финансовата сфери, когато консенсусът следва да господства.

Подчертаваме, че търсенето на гъвкави решения, каквото е предлаганото от страна на МТСП, само уголемява обсега от благоприятни условия пред работодателите и трудещите се, като дава отговор на модерните потребности най-много на младежите. Опцията за нарастване в броя на часовете ексклузивен труд ще се случва единствено като резултат от договаряния сред работодатели и служащи за всеки отрасъл и компания по настрана, което изключва всякаква опция за злоупотреби с труда на жителите. Резултатът, който ще бъде реализиран е гаранция, че всеки един ще получи заслужено направените си средства, без това да се случва за сметка на държавния бюджет.

МГЕРБ изрично застава в поддръжка на правата на младите български данъкоплатци, чиито труд и старания стоят в основата на модерната стопанска система и нейното развиване.
Призоваваме всички способени институции да продължат с напъните си за обезпечаване на надеждна, сигурна и конкурентна среда, в която работещите млади да имат опцията даразгръщат и развиват своите капацитет и умения. Логика и тълкувания, като тези на МО на Българска социалистическа партия, че потребността от полагане на спомагателен труд е оказване на насила, следва да бъдат отхвърляни като несъвместими със съвремието. Извънредните часове работа са присъщи и типични, изключително за модерните браншове на стопанската система. От тази позиция ние изцяло застъпваме концепцията те да бъдат обсъждани като детайл в интерес на високата продуктивност.

От такава позиция следва този детайл да бъде регламентиран посредством ясна нормативна уредба, което сме уверени ще докара до сигурност и отбрана по едно и също време както за ползите на служащите по настрана, само че по този начин също и на самите компании и бизнессредата като цяло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР