„Младежката политика е нещо изключително важно за България. Целта, която

...
„Младежката политика е нещо изключително важно за България. Целта, която
Коментари Харесай

Иван Ченчев, БСП: Младежката политика е изключително важна за България

„ Младежката политика е нещо извънредно значимо за България. Целта, която преследва този законопроект, е синхронизирането на националната политика за младежта със стандартите в европейската политика. “

Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание Иван Ченчев по време на разискванията за изменение и допълнение на Закона за младежта. Като съществена цел той добави реализиране на сходство сред законово откритото наличие на националната тактика за младежта с откритите практики при стратегическо обмисляне.

„ Цели се и основаването на по-ефективна законова рамка в региона на младежката политика и разрешаването на проблеми, които са зародили на процедура при използване на настоящите текстове на Закона за младежта “, сподели още той. По думите му законът не е изменян значително от приемането му през 2012 година и е належащо актуализиране на нормативната уредба.

От парламентарната естрада социалистът очерта някои констатации от Закона за младежта:

Ограничена опция за по-задълбочено премерване на трендовете в положението на младежите и въздействието на прилаганата младежка политика върху тях.

Необходимост от възстановяване на координацията при децентрализацията на държавната политика за младежта.

Необходимост от повишение на успеваемостта на механизмите за съдействие сред институциите.

Необходимост от повишение устойчивостта на механизмите за съвещания и връзка с представителите на гражданското общество и младежите.

„ Ние ще подкрепим промените и допълненията на Закона за младежта на първо четене, както и в комисията, тъй като има оферти, които са смислени и в действителност вземат решение проблем, свързани с използване на настоящите текстове “, съобщи Ченчев и даде като даде образец с регламентирането на публичния съвет, което изпълва със наличие присъединяване на гражданското общество в консултациите по въпросите за младежта.

„ Също по този начин препоръчаното изменение отчетът да се изготвя и приема на 3-годишна база, а не годишно както в този момент “, добави Иван Ченчев.
Той показа мнение на Националния юношески конгрес, който удостоверява значимостта от синхронизирането на националната политика за младежта със стандартите в европейската политика, изцяло утвърждава препоръчаните промени в Закона за младежта, като изключително поддържа предлагането за контролиране на съществуването на публичния съвет по въпросите за младежта в законовата рамка.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР