Младежите по волейбол на България до 19 години завоюваха петото

...
Младежите по волейбол на България до 19 години завоюваха петото
Коментари Харесай

Младежите ни по волейбол са пети в света!

Младежите по волейбол на България до 19 години завоюваха петото място на Световното състезание в Аржентина. Момчетата на Мирослав Живков стигнаха до триумфа след победа над връстниците си от Белгия с 3:1 (25:23, 21:25, 25:9, 25:22).

Първите два гейма предложиха оспорвана игра и тимовете си размениха по една част, като откриващата бе за нашите състезатели. Геймът вървеше точка за точка, само че младите “лъвове ” съумяха да създадат две следващи точки при 23:23 и поведоха в резултата. През втората част се случи противоположното, българските играчи се пропукаха в края и “червените дяволи ” завоюваха с 25:21, изравнявайки резултата.

В третия гейм играчите на Живков демонстрираха силата си и организираха същинска наказателна акция, чиято мощност видяхме в самия край, когато волейболистите ни направиха серия от шест следващи точки и заключиха частта при разгромното 25:9. След това още веднъж настъпи равнене на силите и мачът отново вървеше точка за точка. В края нашите направиха три следващи точки и се виждаха спечелили, само че “червените дяволи ” не се предадоха и понижиха до 23:22. Следващото разиграване отново бе в интерес на младите “лъвове ”, които получиха правото да извършват мачбол. Още първият бе сполучлив и българите справедливо станаха пета мощ в света.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР