Младежите на Италия записаха много важен успех с 3:2 над

...
Младежите на Италия записаха много важен успех с 3:2 над
Коментари Харесай

Италия страда, но взе своето срещу Швейцария

Младежите на Италия записаха доста значим триумф с 3:2 над Швейцария в дуел посред им в Клуж-Напока от група С на Европейското до 21 години. След противоречивата загуба с 1:2 от Франция, успеха беше наложителна за “адзурините “, с цел да запазят възможностите си за класиране.

Днешният дуел стартира шеметно за “Скуадрата ”, която поведе с два ранни гола. Още в 6-ата минута Лоренцо Пирола откри резултата след удар с глава. Само пет минути по-късно Амир Саипи отрази изстрел с глава на Вилфред Ньонто от упор, само че нападателят беше непогрешим при добавката. Секунди преди почивката Фабиано Паризи издебна неточност на Люин Блум при центриране в наказателното поле и направи преднината на своя отбор още по-убедителна.

“Кръстоносците ” обаче излязоха пределно стимулирани за втората част с желанието да заличат тежкия пасив. Така в 47-ата минута Саймън Сом се възползва от падение на резервата Матео Канчелиери пред наказателното поле и незабавно подаде топката на Кастриот Имери, който я прати в мрежата със страховит отдалечен удар. Пет минути по-късно капитана на италианците Сандро Тонали загуби топката в центъра на терена и противниковият отбор провежда контра, която приключи с мощен удар на Зеки Амдуни за 2:3. В последна сметка обаче италианците не позволиха изненадващо възобновяване и резервираха задатъка си.

Така и двата тима имат по 3 точки преди последния си мач от групата. В сряда Италия ще играе против скандинавците, а по същото време Швейцария ще се изправи против “петлите ”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР