Младежи във видимо добра спортна форма се опитаха да провалят

...
Младежи във видимо добра спортна форма се опитаха да провалят
Коментари Харесай

Атлетични младежи опитаха да провалиха протест за оставка на правителството

Младежи във очевидно добра спортна форма се пробваха да провалят митинга пред Народното събрание, който беше разгласен за " събаряне на държавното управление и въвеждането на нов ред ". Сред уредниците на недоволството във " Facebook " личаха имената на някои от участниците в контрапротестите през 2013 година, които подкрепяха държавното управление на Пламен Орешарски.

Уведомлението за митинга е импортирано в Столична община от " Единни за Промяна " на известната от контрапротестите Нина Гергова, а основател е " Facebook " групата " Национален Протест против безобразията в България " на Атанас Калев. Той е един от създателите на придвижване " СИЛА ", които подеха февруарските митинги против високите цени на горива през 2013 година след които Борисов подаде оставка в първия си мандат. По-късно беше деятел на партия " Възраждане ".

 Атлетични младежи пробваха да провалиха митинг за оставка на държавното управление
© Анелия Николова

Около 10-15 души, облечени с черни тениски и къси гащи, съумяха да заглушат речите на уредниците на недоволството със викания " на сянка ", " разрешете хормоните на растежа и стероидите ", а измежду плакатите им имаше един с флага на Северна Корея и знак стоп върху него, а на различен беше написано " Вън Перуката от БФС ".

Първоначално оповестения час на митинга беше 17 ч., само че по това време се бяха събрали едвам към 30 души. Калев разгласи, че това е единствено началото на недоволството им, което ще продължи до свалянето от власт на държавното управление.

Сред настояванията на протестиращите беше България да се ръководи от двукамарен парламент и президент. Бившият народен представител от " Патриотичния фронт " Димитър Байрактаров, който също се включи в недоволството, упрекна вицепремиера Валери Симеонов в корупция. Кандидатът за президент от 2016г. Кемил Рамадан пък добави, че " в случай че до един месец не се махнат, аз ще вляза вътре ", като сочеше постройката на Народното събрание.

 Атлетични младежи пробваха да провалиха митинг за оставка на държавното управление
© Анелия Николова

Младежите се появиха на митинга малко преди 18 ч., като един през различен обясняваха кой какъв брой пари е взел, с цел да взе участие. Сумите варираха от 12 до 20 лв., само че от думите им се разбираше, че надали споделят истината, защото от самото начало се смееха. Те не се впечатлиха даже и от дейностите на част от протестиращите, които ги залаяха с вода.

Малко след появяването на младежите беше блокирано и придвижването по бул. " Цар Освободител ", само че след намесата на жандармерията то беше възобновено. Един от протестиращите даже беше арестуван, откакто проби кордона от служители на реда и се насочи към Народното събрание. По-късно от Министерство на вътрешните работи прецизираха, че в него е открит нож.

" Утре мисля да не отивам на работа и в случай че дойдат ню ейдж хората и създадем една медитация, резултатът ще е уау и ще впечатлим тези в Народното събрание ", извика един от атлетичните младежи преди да изоставен митинга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР