Младежи от Горна Оряховица се организираха и вече две вечери

...
Младежи от Горна Оряховица се организираха и вече две вечери
Коментари Харесай

Граждански патрули следят за агресия над спешните медици в Г. Оряховица

Младежи от Горна Оряховица се проведоха и към този момент две вечери дават наряди със незабавните медици в града. Те наблюдават да няма експанзия против медиците и даже вървят по адреси с колите за спешна помощ.
Заради случаи на експанзия над 20 чиновници от Центъра за незабавна помощ в Горна Оряховица са подали своите молби за овакантяване. Това прави действителна заплахата градът и прилежащите 4 общини да останат без незабавно здравно обслужване.

" Първото нещо, което ни накара, е да дадем публичност на казуса. Има експанзия от страна на много жители. Помагаме с нашата поддръжка към медиците. Когато влязат по-агресивни хора и видят, че лекарите не са сами, а има и странични участници, тонът им незабавно се трансформира ", изясни в утринния блок на Bulgaria ON AIR доброволецът Николай Николов.

Медицинският фелдшер Нела Радева удостовери, че оставките са подадени и ще станат ефикасни, в случай че не бъдат взети ограничения за гарантиране сигурността на медиците.

" Всявят почит, дежурството минава по-спокойно. Тяхното наличие стопира агресивното държание ", разяснява тя във връзка доброволческите екипи.

Радева акцентира още, че на никое място по света външни лица нямат достъп до чиновниците в лечебните заведения.

" Лекарят имат потребност от директен контакт с пациента, от наблюдаване и информация за неговото положение. Често придружителите изпреварват отговорите на пациента и заграждат пътя сред личния състав и пациента. Това пречи на работата ", изясни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР