Младежи организираха благотворителен базар и футболен турнир в подкрепа на

...
Младежи организираха благотворителен базар и футболен турнир в подкрепа на
Коментари Харесай

Младежи даряват 3800 лева за дете с рядко бъбречно заболяване

Младежи проведоха благотворителен базар и футболен шампионат в поддръжка на дете, страдащо от рядко бъбречно заболяване. Двете събития, извършени в град Септември, събраха 3800 лв. за лекуването на дребната Йоана, която е в болница в чужбина, а фамилията ѝ не може да си разреши цената на лечението. Към сумата ще бъдат добавени и събраните средства от великденската акция " Бъди Човек " 2023 ", заяви Магдалена Йоцова, която е един от главните уредници на акцията.



Инициаторите благодарят на всички хора, които по един или различен метод са спомогнали за триумфа на благотворителните събития.



Йоанка, която е второкласничка, сега е на лекуване в Турция, откакто е открито, че страда от рядко вродено заболяване – хидронефроза 3-та степен. Детето е претърпяло интервенция, като фамилията е платило първичната цена от 45 000 лв. със спестявания и ипотечен заем. Те обаче се оказват незадоволителни - постанова се момиченцето да остане в турска клиника, защото подвига кръвно и би трябвало да се наблюдава резултатът от предписаната терапия.

Дарителската сметка, по която всеки може да направи превод за Йоанка, е:

Банка ДСК – ЕАД

IBAN: BG21 STSA 9300 0011 5729 76

BIC: STSABGSF

Титуляр: Радослава Илиева Печалова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР