Младежи дискутираха темата за здравословното хранене и спорт и различни

...
Младежи дискутираха темата за здравословното хранене и спорт и различни
Коментари Харесай

Младежи дискутираха темата за здравословното хранене и спорт

Младежи дискутираха тематиката за здравословното хранене и спорт и разнообразни интензивности по време на Областен юношески съвет. Инициативата е в границите на 20-ото издание на Европейската седмица на районите и градовете(#EURegionsWeek), която се организира от 10 до 13 октомври 2022 година под мотото „ Нови провокации за доближаването в Европа “. Една от тематиките тази година - овластяване на младежите, притегли вниманието на регионалния шеф Кристина Сидорова и специалистите от Областна администрация, които насочиха покана до всички междинни учебни заведения в района да изпратят собствен представител, който да се включи в Областния съвет по обучение, просвета и юношески действия.

След предварителна среща за запознаване с работата на администрацията и регионалните препоръки и комисии, през днешния ден младежите организираха своето първо съвещание. Здравословното хранене е тематика, която не е определена инцидентно, подчертаха по време на съвета неговите нови членове, които поддържат дейния метод на живот, спорта, производството и потреблението на здравословни храни и превръщането на всичко това в един потребен и добър табиет. В тази връзка и като част от годишната самодейност – Ден на здравословно хранене и спорт, която се организира в област Габрово, бяха препоръчани и прегледани четири авторски игри за възпитаници до 4 клас. Младите хора разясниха опциите за организация и осъществяване на процедура на всяка една от тях. Чрез гласоподаване беше определена тази, която да предложат на Габровската комерсиално – промишлена палата – главен уредник на събитието.

Макар и в дневния ред на съвещанието да беше включена единствено една точка, участниците одобриха толкоз съществено ролята си, че без да се усетят започнаха да дискутират разнообразни тематики, свързани с локалната общественост, които ги вълнуват – без сюжети и предварителна подготовка. Овластяването на младежите е метод да бъде чут техният глас от локалните и държавни институции, от разнообразни организации в района, които могат да спомагат за случването на всяка добра концепция. Давайки си сметка за това, учениците от регионалния съвет, който през днешния ден организира своето първо съвещание в сходен формат, ще продължат да се събират и да оферират разнообразни начинания, които дружно с институциите да търсят реализация, с цел да бъде тяхното място по-привлекателно и атрактивно за живот.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР