Младежът е бил заедно в една компания с тях, опитал

...
Младежът е бил заедно в една компания с тях, опитал
Коментари Харесай

Първо във Флагман.бг: 17-годишният Николай е спасителят на двете давещи се деца, вижте ексклузивния му разказ

Младежът е бил дружно в една компания с тях, опитал се да спре по-малкия да влезе във водата, само че той не го послушал

17-годишният Николай Христов от жк „ Меден рудник “ е спасителят на двете давещи се момчета в региона на Централния плаж в Бургас. Той проговори пред Флагман.бг и описа в елементи какво се е случило през днешния ден следобяд. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Младежът, който е десетокласник в СУ „ Константин Петканов “, е бил в една компания с двете деца – на 8 и 14 години, които са братя – от една майка и разнообразни татковци.

„ Уговорихме се 7 момчета да идем на плаж. Едното от тях е по-големият брат, сякаш щеше да бъде самичък, само че пристигна с братчето си. Влязохме в морето, беше много бурно, искахме да се кефим на вълните. Малкият влезе дружно с нас. Аз го изкарах от водата, тъй като ме беше боязън. Но той по-късно отново влезе. И отново му направих забележка, защото за него беше много рисково. Излязохме всички дружно. Малко по-късно влязохме с други момчета във водата, когато след мен чух крясъци за помощ. Обърнах се и видях двамата братя, бяха до тетраподите, вълните ги блъскаха. Веднага се притекох на помощ, само че за малко да се удавя. Потънах и едвам излязох от водата. Обадих се на тел. 112, качихме се с още едно момче на тетраподите, успяхме да хванем двамата братя и да ги задържим някак си до идването на екипите “, споделя Николай. 

Той признава, че морето е било много рисково през днешния ден, само че две години е упражнявал плуване и не се опасява да влезе в бурните води. 

„ За себе си нямах никакви терзания, мога да плавам и обичам да има талази. Но се притеснявах за дребния. Слава Богу са добре с брат му “, сподели още Николай. 

Родителите му знаят за случая и са го похвалили за постъпката. 

Междувременно от полицията оповестиха детайлности за случая. Децата са прегледани в УМБАЛ-Бургас и са им направени всички проучвания, които демонстрират, че нямат вътрешни пострадвания. Състоянието им е положително и разрешава те да бъдат освободени за домашно лекуване. Те живеели при баба си в жк " Меден рудник ", защото майка им работела в чужбина. 

Момчетата сами отишли на плаж, като заблудили баба си, че с тях ще бъде бащата на по-малкото момче. 17-годишният Николай Христов е чул виковете им за помощ и ги извадил от водата, като алармирал полицейските чиновници за случая. На място се отзовали чиновници на бургаската жандармерия, общински инспектори и екип на “Спешна помощ ”. Бабата е сигнализирана и сега се разпитва в Първо РУ-Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР