Младеж е загинал при нападение от акула на популярно място

...
Младеж е загинал при нападение от акула на популярно място
Коментари Харесай

Акула уби тийнейджър в Австралия

Младеж е умрял при нахлуване от акула на известно място за отмора и сърфиране в Южна Австралия, заяви локалната полиция. Тялото е извадено от водата покрай плаж " Етел " в Националния парк Innes на полуостров Йорк.

Местен гражданин описа пред ABC News, че нападението е първото смъртоносно в курорта. В изказване на властите се споделя, че чиновниците са били известени за нападението в четвъртък в 13:30 ч. локално време.

" За страдание безжизненото тяло на момчето беше извадено от водата ", се споделя в изказването на полицията. Не беше съобщена възрастта на младежа, чака се доклад от съдебен лекар.

" Етел " е 400-метрова пясъчна плажна линия, известна измежду сърфистите и туристите, със междинни талази от 1,5 метра. Местен жител, който от десетилетия кара сърф в региона, съобщи пред ABC News, че съгласно него жертвата може да е била на не повече от " 30-40 метра от брега ". Той прибавя, че в региона постоянно е имало акули, " само че в този момент наподобява, че те са доста повече ".

Нападението е следващото от редица регистрирани в Южна Австралия през последните месеци. През май сърфист беше погубен край полуостров Ейре, а през февруари момиче беше нахапано от акула в река в Пърт, столицата на щата Западна Австралия.

Учените оповестяват, че концентрирането върху броя на наблюденията на акули не значи безусловно увеличение на техния брой.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР