Младата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд продължава да вкарва

...
Младата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд продължава да вкарва
Коментари Харесай

Ерлинг Холанд няма спирка! Постави нов рекорд

Младата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд продължава да вкарва голове. Норвежецът се разписа два пъти за триумфа с 3:2 над Севиля в първия осминафинал от Шампионската лига сред двата отбора. Холанд се трансформира във футболистът, който най-бързо стига до 10 попадения в шампионата. Той се нуждаеше единствено от 7 мача, с цел да реализира това. Досега върхът се държеше от някогашната звезда на Байерн Рой Макай, който осъществя първите си 10 гола в конкуренцията за 10 мача.

Холанд има общо 13 гола в 18 мача в Шампионската лига, което също е връх. Той към този момент е втори измежду норвежците с най-вече попадения в шампионата, дружно с Джон Карю. Начело е сегашният ментор на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, който има единствено с един гол повече - 14.

Самият Холанд бе доста удовлетворен от триумфа. " Не знам дали бяхме по-мотивирани, само че играхме доста мощно. Приятно е да вкараш три гола на непознат терена и да победиш тим като Севиля. Имахме проект, който сработи. Един Терзич се сложни доста, връзката ми с него е съвършена ", съобщи той.

" Той сподели, че това ще е моят мач и ще имам шансове, които би трябвало да употребявам. Така и се получи. Трябва бързо да се възстановим, през уикенда ни чака нов значим мач. Надявам се да пренесем позитивната настройка и да продължим в същия дух ", добави Холанд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР