Младата столична поетеса Камелия Панайотова взе голямата награда от ХII-тия

...
Младата столична поетеса Камелия Панайотова взе голямата награда от ХII-тия
Коментари Харесай

Столичанка грабна наградата Добромир Тонев

Младата столична поетеса Камелия Панайотова взе огромната премия от ХII-тия  Национален конкурс за лирика „ Добромир Тонев ”. Тя е родена в Провадия и е приключила Природо-математическата гимназия във Варна.

Тя е едно от най-новите в българската лирика.  Последната й стихосбирка е „ Човекът, който си потегля “. Първата премия за състезанието е 600 лв..

На публична гала в деня на 67-та годишнина от рождението пловдивския стихотворец Добромир Тонев в Културен център „ Тракарт “ бяха наградени спечелилите в състезанието. 



Боряна Богданова

Втората премия от 400 лева взе Боряна Богданова. 33-годишната поетеса е приключила Английска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски ”. От 2019 година е член на Асоциацията на младите български писатели. 

Трета премия от 200 лева получи Йорданка Белева от София. 45-годишната поетеса, която е на ръба за присъединяване в кункурса, е родена в град Тервел. Тя е притежател на редица литературни награди, измежду които, „ Йордан Радичков ”, „ Рашко Сугарев ” и „ Веселин Ханчев ”.

В тазгодишното издание участваха 103 създатели, като позволени до оценяване бяха 98 претенденти. 5 произведения са били с пощенски клейма след крайния период на състезанието и по тази причина са били дисквалифицирани.

Условието беше това да са произведения, които не са оповестени в печатни или интернет издания и не са взели участие в други сходни състезания досега.

Три специфични награди за участници в състезанието дадоха и негови сътрудници. Парична премия - 200 лева и грамота на ПУ „ Паисий Хилендарски “ – Филологически факултет – не се присъди тази година.

Призът от 300 лева, който е обезпечен от Радио Пловдив завоюва Вангел Имреоров от Пловдив, който сега живее в Единбург.

Нощувка за двама в хотел „ Одеон “, която е обезпечена от ръководителят на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева получи Христо Мухтанов от София.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР