Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг съобщи, че е въодушевена от

...
Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг съобщи, че е въодушевена от
Коментари Харесай

Грета Тунберг щастлива, че се връща в училище

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг заяви, че е въодушевена от завръщането си в учебно заведение след цяла година пауза.

" Едногодишната ми отмора от учебно заведение завърши, толкоз е ужасно, че най-сетне ще се върна! ", написа момичето в профила си в Инстаграм и разгласява фотография с раница на гърба и колело.

Публикация, споделена от (@gretathunberg) на Авг 24, 2020 в 8:36 PDT

Само преди няколко дни обаче тя провежда следващата си климатична стачка. Този път тя стачкува пред известната Бранденбургска врата в немската столица дружно с още десетки младежи. Те седяха на цимента пред знаковата за немската столица забележителност, на разстояние един от различен, с цел да спазят разпоредбите за обществена отдалеченост поради ковид.

Към Тунберг се причислиха още немската активистка Луиза Нойбауер, както и Ануна де Вевер и Аделаид Шарлие от Белгия. Снимки от акцията бяха оповестени от Тунберг в обществените мрежи.

Ден по-рано четирите бяха признати от немския канцлер Ангела Меркел за диалози, на които приканиха нея и останалите европейски водачи да подхващат по-смели стъпки за ограничение на климатичните промени.

Тунберг е провела митинги в редица други градове в Европа и Съединени американски щати, въпреки че през последните седмици тя не беше напускала Стокхолм поради пандемията.

През 2018 година Грета, вместо да посещава учебно заведение, стартира всеки петък да показва пред шведския парламент с искане управляващите да засилят ограниченията за битка с климатичните промени. Нейната самодейност се трансформира в интернационално придвижване " Петъци за бъдеще ".

През декември 2019 година активистката беше оповестена за " Личност на годината " от списание " Тайм ". Главният редактор на влиятелното издание разяснява, че момичето става най-младият човек, получил тази номинация в 92-годишната му история.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР