Младата надежда на българския спорт Йосиф Миладинов е само на

...
Младата надежда на българския спорт Йосиф Миладинов е само на
Коментари Харесай

Да си само на 16 г. и да те сравняват с Майкъл Фелпс

Младата вяра на българския спорт Йосиф Миладинов е единствено на 16 години, само че сграбчи орден на Световното състезание за юноши в Белград и завоюва квота за Олимпиадата. Йосиф тренира в Швейцария, където го съпоставят с именития Майкъл Фелпс.

"Не ми тежи отговорността и се надявам да печеля орден от Олимпиадата. На 6 години започнах да се занимавам с плуване. Бях в Германия 4 години, от една съм в Швейцария. Всичко зависи от треньора, ситуацията и състезателите, с които тренираш ", споделя Миладинов пред NOVA и предаването "Тази заран ", представен от Nova.bg .

Мениджърът на националния тим по плуване Кристиян Минковски изясни, че триумфът на Йосиф е доста важен. "Той се състезава с най-хубавите в този спорт. В плуването е значимо по какъв начин се финишира, а не по какъв начин се започва. Надявам се Миладинов да покаже, че е по-добър от съперниците си ", сподели още Минковски.

Той изясни, че у нас има доста младежи, които се занимават с плуване, а тези, които упражняват спортно плуване, са малко. "Клубовете и треньорите в България съумяха да покажат, че даже с тази база, са сполучливи на интернационално равнище ", съобщи мениджърът.

Йосиф е получавал оферти от чужбина, само че изрично не желае да се състезава за друга страна. "България ми е на сърцето и не съм се замислял да бъда другаде. Имам дребен гений, който мога да продължа да обработвам и да ставам по-добър ", споделя плувецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР