Младата майка Ваня Христова Кръстева от Пловдив е в добро

...
Младата майка Ваня Христова Кръстева от Пловдив е в добро
Коментари Харесай

След 2 вливки: За Ваня Кръстева от Пловдив има надежда, да помогнем още малко за коледно чудо

Младата майка Ваня Христова Кръстева от Пловдив е в положително разположение на духа, макар тежката диагноза: злокачествено образувание на дясна млечна жлеза + голям брой лезии в мозъка. Причината е, че има доста положителни хора и след са събрани пари, задоволителни за реализирането на няколко вливки от скъпоструващото лекарство " Кейтруда ".



Първите две вливки са направени надлежно на 22.11.2022 година и 13.12. 2022 година в Онкологията в квартал " Кючук Париж " под тепетата. В тамошното III-то поделение Ваня е измежду любимките на докторите и сестрите, които поставят неимоверни грижи за нея. Няма и по какъв начин да е иначе, откакто Ванчето от " Смирненски " е постоянно усмихната, въпреки подлата болест да я изтезава към този момент над година. Нейната воля за живот е мощна, тъй като 5-годишното й детенце Крис към този момент пораства, а грижовната майка не желае то да я вижда в безпомощни положения.

А такива, за жалост, не липсват. Както ви информирахме " екстрите " на болестта водят до епилептични гърчове, среднощни ставания от безчовечен болки в кръста и крайниците, както и други нежелани реакции на организма.



Малкият Крис в последните месеци постоянно се постанова да бъде гледан от своите баба Маргарита и вуйна Анна - сестрата на Ваня.

Мъжът на изстрадалата жена - Илия, е непрекъснато до нея - било то в болничното заведение или у дома, където е належащо да поставя грижи за своята половинка. Налага се той да е съвсем в перманентни отпуски или болнични, единствено и единствено Ванчето да не остава сама.

Биологичното лекуване на Ваня Кръстева е последното очакване, което лекарите дават за удобна развръзка. Лекарството се ползва венозно - през 3 седмици. В случая с нея медикаментът не се покрива от Здравната каса. Това е упоменато в анамнезата й.



За да има резултат от него обаче са нужни още серии вливки. Първата от тях е планувана за третия ден от новата 2023 година. Година, към която фамилията и околните на Ванчето гледат с вяра, че ще донесе шанс и здраве. Всички те са доста признателни за досегашната морална и финансова помощ, която десетки познати и непознати дават.

Освен " Кейтруда ", на болната жена ще се приложи и трета серия химиотерапия.

Ваня Кръстева е разкрила дарителска сметка на свое име в УниКредит Булбанк. С фантазията за коледно знамение и несломима религия, тя е уверена, че ще съумее да оздравее и ще може да се радва на дребните неща в живота, които за множеството от нас наподобяват като даденост.



Novinite.bg приканва още един път читателите си, които имат чисти сърца и финансови благоприятни условия да подадат ръка на Ваня от Пловдив в най-важната й борба - тази против подлия рак. За задачата публикуваме дарителската й сметка.

При постигане на нужната сума за лекуването на Ваня, акцията ще бъде мигновено прекъсната и даден обстоен доклад, чрез фактури.

Ваня Христова Кръстева

BIC: UNCRBGSF

IBAN сметка: BG03UNCR70001525121995
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР