Младата жена твърди, че никога няма да забрави лекарите, които

...
Младата жена твърди, че никога няма да забрави лекарите, които
Коментари Харесай

Родилка на близнаци от Силистра живее втори живот

Младата жена твърди, че в никакъв случай няма да не помни лекарите, които ѝ казвали: „ Ти ще живееш “

Втори живот живее майката на три деца от Силистра, за която през януари по неотложност беше вдигнат Спартан. 38-годишната Господинка Господинова прекара седмици в сериозно положение, само че през днешния ден към този момент е добре, предава.

Състоянието на Господинка внезапно се утежнява ден откакто ражда близнаци. Лекарите в Силистра реагират неотложно – по разпореждане на здравното министерство с хеликоптер, а по-късно и със Спартан тя е превозена в София.

Казва, че без поддръжката, която е получила от всички, нямаше да успее.

„ Лекарят, който беше от самото начало с мен в Спартана, ме държеше за ръката до София и ми даваше кураж. Не мисля, че се не помни момента, в който към този момент смятах, че няма да оживея - този миг желая да не помни. Но може би няма да не помни лекарите, които тук в София ме държаха за ръката и споделяха: „ Ти ще живееш “, споделя Господинка.

Само 20 минути след кацането младата жена към този момент е на операционната маса на проф. Иван Костов в университетската АГ болница „ Майчин дом “.

„ Този тежък случай е индикативен за това, че когато има единодушие, единодушие от страна на всички институции, по какъв начин всичко може да приключи със благополучен край “, споделя проф. Костов, шеф на СБАЛАГ „ Майчин дом “.

Транспортират родилката в реанимацията на Александровска болница. Тя към момента е в сериозно положение. Дори и там Господинка получава поддръжка оттатък здравната.

„ От нея зависи, освен от нас. Тя повява на думите ми, повярва на сигурността и силите, които ѝ вдъхнахме и от там се бори и сама за живота си не малко “, споделя и доцент Ралица Маринова от реанимацията на УМБАЛ „ Александровска “.

Днес Господинка към този момент прегръща близнаците си и се грижи за по-голямата си щерка. До нея неразделно е той – нейният брачен партньор.

„ Държеше ме вярата, че ще се забележим още веднъж, ще се съберем “, споделя Константин Йовев.

„ Той е огромен оптимист във всяко отношение. Щастлива съм и имам щастието да съм със фамилията си. Просто всеки един е оказал помощ... даже цяла България с молбите си “, споделя Господинка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР