Младата дизайнерка Диляна Матеева представи своята най-нова колекция „Женски правила“

...
Младата дизайнерка Диляна Матеева представи своята най-нова колекция „Женски правила“
Коментари Харесай

Диляна Матеева представи колекция „Женски правила“

Младата дизайнерка Диляна Матеева показа своята най-нова сбирка „ Женски правила “ ( “Lady’s rules”) за сезон есен-зима 2019-2020 по време на конференция в Пресклуб Българска телеграфна агенция.

Проф. Любомир Стойков, ръководител на Академията за мода, който беше водещ на събитието, в самото начало акцентира поредния и безапелационен метод, по който Диляна Матеева навлиза в стилното пространство.



Дизайнерката на стилния бранд Art.Look показа за своето креативно ентусиазъм и посланията, заложени в предложенията й за есенно-зимния сезон, като подчертава на авторските рисунки, присъщи за стила й. Тя заяви, че сбирката ще бъде показана през месец декември по време на ревю-спектакъла на „ БГ фешън икона 2019 “, проведен от Академията за мода.

Музи на Диляна Матеева са две мощни дами, борещи се за равноправието на дамите – Симон дьо Бовоар и Олимпия дьо Гуж. Техните храброст, неподчинение и борбен дух са пренесени в облеклата посредством ръчно рисувани портрети на женски лица, изобразени чрез техниката суха четка.

Ликът на Симон дьо Бовоар е нарисуван посредством разбъркване на техники – принт и изобразяване. Колекцията на „ Женски правила “ съчетава деловитост и грациозност с бунтарство и независимост.

Непокорството и силата на женския дух са интерпретирани посредством разчупени линии на силуета, драперии и контрастиращи в съвсем всяка дреха цветове. Базисни за сбирката са четирите цвята: бежов, наследник, бял и червен. Материите включват кашмир, вълна, еко кожа и памук.

Според Петя Джукелова, която познава работата на Диляна Матеева и е учител в Националната художествена академия: „ Диляна е работлив създател, който постоянно търси някаква провокация, бори се и отстоява качествените материали. “ Относно сбирката, Петя Джукелова подчертава на „ нежната женственост “ в кройките, заимствани от мъжкия дрешник и по-специално гащеризоните и саката, които са показани в дамски вид.



Лице на сбирката е носителката на купата Best Model of the World – Ива Атанасова, която откри дефилето и показа част от облеклата дружно с моделите Никол Предьова и Катерина Слугина.

Сред показаните аутфити бяха няколко сета, съчетани с бяла тениска с лика на Симон дьо Бовоар – класическа алена кожена пола и прав гащеризон с тиранти, направен от еко кожа, при който в горната част също е изобразено женско лице.

Друг сет включва класическо право сако, напомнящо кройката на мъжко с акцент в гърба – ръчно рисувано женско лице в жанр Сюрреализъм.

Сакото е съчетано с кожен панталон вид банан с висока талия. Показан беше и червен кожен гащеризон с ревер с контрастиращи сини джобове, ситуирани хоризонтално и отвесно, с гръмък А-хроматичен портрет на женско лице.

Сред кройките от дамския дрешник е кожена рокля, съчетаваща силуетите на класическата права пола и на ексцентричната А-симетрична разкроена пола, като в горната част на роклята отчасти, ръчно е нарисувано женско лице.

От връхните облекла в сбирка „ Женски правила “ Диляна Матеева сподели вталено кашмирено палто с висока яка и S-образно закопчаване, което наблюдава извивките на тялото и подчертава талията, а нежна цепка акцентира краката.

Друго вталено късо кашмирено палто с висока яка, която издължава шията беше съчетано с памучен панталон вид банан в цвят бордо.

Диляна Матеева показа също бежово кашмирено яке, напомнящо кройката на мъжка риза, с контрастиращи ръкави, ревер и джобове в цвят бордо. Якето е съчетано с панталон вид банан в същият цвят с няколко акцента – мощно контрастиращи обемни жълти джобове и подредени, като перлена огърлица към женската шия жълти копчета, които акцентират високата талия.

На финала дизайнерката сподели кашмирено палто с висока яка и гръмък преносим шлейф, който е инсталиран в задната част на палтото, като акцентира извивката на талията и краката. Диляна Матеева персонално показва свалянето на шлейфа, при което се резервират копчетата, подредени като мъниста към талията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР