Младата българска надежда в борбата Едмонд Назарян спечели златото на

...
Младата българска надежда в борбата Едмонд Назарян спечели златото на
Коментари Харесай

Злато за Едмонд Назарян на Европейското по борба за мъже

Младата българска вяра в битката Едмонд Назарян завоюва златото на Европейското състезание в Рим. 18-годишният герой дебютира повече от сполучливо на първия си огромен шампионат при мъжете.
Във финалната битка в категория до 55 кг българинът се наложи над представителя на Русия Виталий Кабалоев със 7:3, осведоми gong.bg.

Руснакът първи получи предизвестие за бездейност и Назарян поведе с 1:0 и опцията да обработва съперника си от сутерен. Кабалоев потегли да става авансово два пъти и бе осъден с още 2 точки в актива на Едмонд. От сутерен той зрелищно трансферира съперника си за още 2 точки и увеличение на задатъка до 5:0. Кабалоев стигна до първата си точка посредством изтласкване отвън очертанията на кръга и дебютната част свърши при резултат 5:1.

25 секунди преди края руснакът съумя да повали по стомах Назарян и понижи изоставането си с 5:3, само че в последна сметка Едмонд го изтласка отвън очертанията и с общ резултат 7:3 завоюва купата. 18-годишният гений стигна до решителната битка след 3 безапелационни победи - две с механически туш и туш на полуфиналите против Елданиз Азизли, който е №1 в Европа и света за 2018 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР