Млада зъболекарка от Горна Оряховица рисува икони, които подарява на

...
Млада зъболекарка от Горна Оряховица рисува икони, които подарява на
Коментари Харесай

Млада зъболекарка рисува икони и ги дарява на храмове

Млада зъболекарка от Горна Оряховица рисува икони, които подарява на православни храмове в страната. Една от иконите, които е направила още като дете, се намира в православен храм в Естония.

Мария Симеонова е майка на две деца и експерт по дентална медицина. Между грижите за двете ѝ дребни момчета и работата в кабинета обаче стои заниманието ѝ да рисува светци.

" 9-и клас бях, когато започнах. Аз съм вярваща, както и цялото ми семейство и може би това също ме подтикна. Трябва да са ти чисти мислите, когато го правиш, би трябвало да съм вътрешно спокойна, с цел да го направя и да съм задоволена от заобикалящата ме атмосфера. Като може би най-често на света Дева Мария рисувам икони, тъй като е и моята настойничка ", раказва зъболекарката.

Мария е изписала близо 40 икони. Част от тях е подарила на близки хора, друга е дарила на църкви у нас, а една от тях е сложена в храм в Естония.

" Историята е, че беше по случай празника на светите Кирил и Методий, детска икона и те доста я харесаха. В Басарбовски манастир на положителни начала оставих една икона, тя си има особено мое обръщение, а преди нея оставих в църквата " Свети Георги " в Горна Оряховица ", изясни Мария.

Младата жена споделя, че в тези сложни времена, хубавите неща, които се случват към нас и положителния образец, който въодушевява могат да ни върнат и позагубената религия.

Репортер: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР