Млада пловдивчанка стана Студент на годината“ в категория Студент доброволец“.

...
Млада пловдивчанка стана Студент на годината“ в категория Студент доброволец“.
Коментари Харесай

Млада пловдивчанка спечели приза „Студент на годината“ в категория „Студент доброволец“

Млада пловдивчанка стана „ Студент на годината “ в категория „ Студент доброволец “. Ирина Чавушян следва в АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев " - Пловдив с художествена компетентност. Тя желае да се занимава с изкуство и една от основните нейни цели е да развива арменските просвета и изкуство както в България, по този начин и по света.
Прочетете още
За TrafficNews тя описа, че от много години се занимава с доброволческа активност към AGBU – Пловдив. През октомври 2023 година тя отпътува за Армения дружно със свои двама другари. Там тя прекарва една седмица за приготовление на филантропична помощ за хората, наложително изселени от Арцах и приютени в Армения.

След завръщането си в България се въодушевила и подкрепила самодейност към лагер „ Найри “, който се занимава с деца, останали без родители по време на войната. Тогава тя решила да сътвори „ Кутия с задача “ още веднъж към Общоарменския благотворителен съюз.

„ Това е една абонаментна кутия, цялостна с продукти, персонално рисувани от мен. Има разнообразни предмети с присъщи знаци, свързани с Армения. В бъдещите издания се включват и мои другари също. “, споделя тя.  

Към момента кутията е имала единствено едно издание, „ Коледно “, което е съумяло да събере към 1000 лева Сега тече акция за Великденска кутия, като събраните средства ще бъдат дарени още веднъж за децата, останали без родители. „ Кутията ще бъде целогодишна “, съобщи тя.

Наградата за благотворителната й активност, несъмнено, не закъсняла. На 1 март по време на гала в София тя е удостоена с наградата „ Студент на годината “ в категория „ Студент-доброволец “. Организаторите на самото събитие са Националното посланичество на студентските препоръки в България. На него е участвал и министър председателят Николай Денков.

„ Наградата ми я връчиха Ангел Стойков, ръководител на НПСС, и Даниел Йорданов, създател на състезанието. “, сподели Ирина.

Големият си триумф тя дължи както на своите умения, по този начин и на фамилията си. Нейният чичо, Рупен Чавушян е бил ръководител на Общоарменския благотворителен съюз: Той беше индивидът, който ми сподели моите арменски корени и ме накара да заобичам тази страна и да желая да работя в името на хората.

Майка й също има заслуга в триумфите. Тя е тази, която я е научила, че е по-хубаво да даваш, в сравнение с да получаваш.

Ирина бе безапелационна, че няма да спре да поддържа своята идея за бедстващите хора и да разпространява Армения.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР