Млада майка трябваше да плати левче за билет в градския

...
Млада майка трябваше да плати левче за билет в градския
Коментари Харесай

Бебетата се возят без пари в градския само ако имат карта

Млада майка трябваше да заплати левче за билет в градския рейс за бебето си, навършило осем месеца. Евгения Петрова се е качила с количката в автобуса по линия № 7, платила билет за себе си и с изненада схванала, че и за невръстното  дете също желаят един лев. Това описа за " Марица " самата пътничка. В автобуса тя за първи път чула, че в случай че желае да употребява градския превоз с бебето си, би трябвало да му извади карта. В противоположен случай то също ще бъде таксувано като възрастен човек.

" Търсех в уеб страницата на община Пловдив информация, само че по този начин и не съумях да я открия ", показа Евгения. Тя описа, че с изключение на всичко рейсът се е развалил малко преди да стигне Остромила, само че за наслада от компанията бързо изпратили различен. Само че кондукторът се е опитал да  вземе още два лв. за билети. Евгения въпреки всичко съумяла да убеди, че към този момент е платила за този маршрут двойна цена.

" Децата до 7-годишна възраст пътуват с безвъзмездни карти в градския превоз. Те се продават в бюрата на ул. " Отец Паисий " и на " Байкал ". Родителите нищо не заплащат и се употребяват с преимущество при издаване на картите за дребните деца, в случай че има опашка пред гишетата ", изясни през вчерашния ден Веселина Топалова, началник на отдел " Карти " в " Автобусни транспорти - Пловдив ". Фирмата провежда продажба на всички карти за градския превоз.

На гишето се показва акт за раждане на детето и персонална карта на един от родителите. Важи от първите дни на раждането до навършването на 7-годишна възраст. Превозните документи за най-малките се изискват съгласно наредбата на Министерството на превоза, призната преди няколко години. " Родителите към този момент се научиха, мнозина вадят карти, тъй като знаят, че това е застраховка при пътуването ", разяснява Веселина Топалова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР