Млада жена почина пред отделение във преди да бъде приета

...
Млада жена почина пред отделение във преди да бъде приета
Коментари Харесай

ГОРЕЩА ТЕМА: Koй е отговорен за смъртта на младата жена пред Спешното във Враца

Млада жена умря пред поделение във преди да бъде призната за лекуване. Според очевидци, вместо незабавна здравна помощ дежурната сестра на регистратурата стартира да прави тест за ковид и да желае персонални данни на пациентката, до момента в който тя изпада в клинична гибел.

Ситуацията се разиграва пред очите на сина ѝ. Скандалният случай стана прочут, след публикуването на клип в обществената мрежа от очевидеца на случая Иван Илиев.

„ Във въпросната нощ жена ми получи сърдечен припадък, извикахме Бърза помощ и по този начин се озовахме в поделение. За благополучие, я одобриха незабавно. Бях в коридора, когато се получи тази грозна панорама “, описа той пред Би Ти Ви.
свързани новини81098преди 19 часа4518преди 17 часа
„ Спря автомобил на рампата на Бърза помощ и някакъв човек се развика: „ Хайде бе, хайде, какъв брой време ще я чакаме тази Бърза помощ? Аз я карам, а няма кой да ми помогне да я свалим “. Момичето от регистратурата отиде и му оказа помощ. Тя стартира да го пита за документи, за персонална карта. Човекът се притисни и изпусна портмонето на земята, не може да откри нищо “, добави той.

По думите на очевидеца дамата от регистратурата е почнала да забърква нещо за Коронавирус тест.

„ Главата на дамата падна обратно, тя към този момент умираше. Не познавам фамилията, оказах се инцидентен очевидец. За мен държанието на служителката е несъответстваща работа, трябваше с влизането да се извикат медиците и да вкара в поделение. Беше безпредметна операция с тези документи и проби “, добави Иван.

От болничното заведение във дефинираха случая като неприемлив и обявиха, че ще уволнят служителката си. Междувременно тя сама е подала молба за овакантяване. Заявява, че съжалява за случилото се.

Протест пред Спешна помощ във поради умрялата жена, чакаща за обзор
Тепърва ще се изяснява за какво Спешна помощ не е отишла до дома на умрялата жена, макар че е бил викан и е било обяснено, че към този момент не може да диша.

Министърът на опазването на здравето разпореди инспекция. Самосезира се и окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно произвеждане.

Тази вечер пред болничното заведение още веднъж ще има митинг.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР