Млада жена от хасковско село е глобена с 10 хил.

...
Млада жена от хасковско село е глобена с 10 хил.
Коментари Харесай

Жена наруши карантината и отиде до магазина, глобиха я с 10 хил. лв.

 Млада жена от хасковско село е санкционирана с 10 хиляди лева, тъй като нарушила карантината си и отишла до магазина, оповестиха от прокуратурата. Делото е завършило със съглашение сред обвинената и прокуратурата, а присъдата е влезнала в действие. Освен санкцията на дамата е наложена и условна присъда от три месеца с три години изпитателен период.

26-годишната жена от с. Динево се върнала в България от Холандия на 20 март. Била сложена на наложителната 14-дневна карантина. Тя показала адреса в Динево, на който щяла да я извършва. Седем дни по-късно обаче нарушила предписанието - излязла на улицата и отишла до магазина. Кой е подал сигнал до проверяващите, не излиза наяве. Делото обаче е завършило много бързо – малко над месец. В сряда от прокуратурата оповестиха, че правосъдното решение е влезнало в действие.

Съдейки по избраното наказване, дамата най-вероятно не е осъждана. Обвинението против нея е по наредба от Наказателен кодекс, която неотдавна бе изменена по неотложност, с цел да могат да се санкционират нарушителите на карантината. Въпросният текст планува затвор до пет години и санкция от 10 до 50 хиляди лева, т.е. в тази ситуация е наложено минималното наказване.

Това е следващото дело за сходно нарушаване. Преди няколко дни от организацията " Антикорупционен фонд " алармираха за разнородна правосъдна процедура по едни и същи каузи. В страната се водят над 1000 наказателни каузи за нарушение на ограниченията против разпространяването на Covid-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР