Млада жена, която се бори с рак на щитовидната жлеза

...
Млада жена, която се бори с рак на щитовидната жлеза
Коментари Харесай

Рак на щитовидната жлеза: Млада жена сподели 4 симптома, които често игнорираме

Млада жена, която се бори с рак на щитовидната жлеза от 27-годишна, разкрива симптомите, които е пренебрегнала седмици преди диагнозата си.

Кристина Макнайт, която в този момент е на 35 години, споделя, че не е обръщала внимание на признаците си в продължение на седмици и е диагностицирана с заболяването едвам откакто брачният партньор ѝ  Матю Макнайт я „ принуждава “ да отиде на доктор.

Andy Vermaut shares: " Healthy " Woman Who Fought Thyroid Cancer Shares 4 Symptoms She Ignored: From dry skin to brittle hair, a woman from the United States who battled thyroid cancer recently revealed the symptoms she ignored weeks before her… Thank you.
— Andy Vermaut (@AndyVermaut)
Тя схваща диагнозата си през есента на 2014 година, макар че няма фамилна обремененост и е млада жена, която е във добра физическа форма. Кристина, която в този момент има петгодишен наследник, в началото мислила, че признаците ѝ са породени от стрес, откакто получила покачване в работата си.  Но в последна сметка нейната отмалялост, мозъчна мъгла, суха кожа и падаща коса са признаци на нещо доста по-зловещо.  

Младата жена споделя, че това е едно от тези неща, които в никакъв случай не е предполагала, че ще ѝ се случат.

„ Бях млада, във форма и здрава. Току-що пробягах полумаратон, практикувах CrossFit в продължение на три години и нямах наследствено заболяване в фамилията. Започнах да се усещам доста изтощена и имах мозъчна мъгла, само че си мислех, че е единствено поради покачването ми. Тогава брачният партньор ми видя умората ми, както и неналичието на интерес към неща като фитнес залата, която обичам. Не можех да правя нещата както преди. Трябваше да отивам на работа и в почивни дни, с цел да наваксам, тъй като мозъкът ми беше толкоз мъгляв. “

Кристина споделя още, че е косата ѝ е започнала да пада, а кожата ѝ е станала по-суха.

„ Продължавах да пренебрегвам всичко “. Съпругът ми знаеше, че нещо не е наред и ме накара да си запиша час при доктор - който отменях два пъти, тъй като ми се случваха прекалено много неща. Най-накрая отидох на доктор, най-много с цел да го успокоя “.

За благополучие нейният доктор разпознава признаците ѝ, защото неотдавна е диагностицирал и други пациенти с рак на щитовидната жлеза.

„ Той опипа врата ми и откри бучка, за която даже не знаех, и сложи диагнозата. “, показа още Кристина.

След това  са ѝ направени ултразвук и биопсия, които удостоверяват, че има рак на щитовидната жлеза. Първоначално Кристина се колебае дали да одобри диагнозата, защото щитовидната ѝ жлеза би трябвало да бъде отстранена.

Тази жлеза се намира във врата и създава жизненоважни хормони, които контролират метаболизма, енергийните равнища, сърдечната периодичност и телесната температура.

Като състезател, Кристина не желае да премине през процедурата, тъй че се допитва до второ мнение, което също удостоверява, че има рак на щитовидната жлеза.

Правят ѝ тиреоидектомия през ноември 2014 година, последвана от лекуване с радиоактивен йод през януари, с цел да се отстранят остатъците от щитовидната ѝ жлеза.

Кристина, която споделя прекарванията си със своите 102 000 почитатели в TikTok, споделя: „ Беше доста сюрреалистично, тъй като ракът е толкоз страшна дума. Беше подобен потрес и просто си помислих, че това не може да бъде, беше необичайно възприятие. Често пъти споделят, че ракът на щитовидната жлеза се случва при по-възрастни хора и че е унаследен, само че казусът с мен не беше подобен. Споделям историята си, не с цел да тревожа хората, а с цел да им припомня да извърнат внимание, в случай че изпитват промени, и да отидат на доктор. “
Replying to @alymcx24 Thyroid disease is no joke and I feel as a thyroid cancer survivor it is part of my responsibility to speak for awareness around all different kinds of thyroid disease, not just cancer. The symptoms are difficult and the emotional toll it takes to have your body fighting against you can be exhausting and lonely. You’re not alone and you are just as important.
„ Слушайте хората към вас, те от време на време виждат неща в нас, които ние не можем. За благополучие, аз съм добре и брачният партньор ми се погрижи да отида на доктор наверме, само че в никакъв случай не бих си помислила, че умората и сухата кожа са симптом за рак. “ , споделя още тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР