Млада жена, избягала от войната в Украйна, роди първото си

...
Млада жена, избягала от войната в Украйна, роди първото си
Коментари Харесай

Бежанка от Украйна роди първото си дете в Силистра

Млада жена, избягала от войната в Украйна, роди първото си дете в силистренската болница. Малкият Ерик се е появил на бял свят на 6 март.

19-годишнта Оля Ребчук е студентка от Одеса. Бременна в деветия месец е съумяла да избяга от ужаса на войната, дружно с родителите на брачна половинка си. Намират заслон Силистра, където нощес се ражда дребният Ерик.

„ В колата бяхме 5 индивида и малко дете, беше ужасно, само че успяхме да стигнем. Нямаше по какъв начин да остана да родя в Украйна “, споделя Оля. Василиса, баба на бебето, показа:

„ Изключително сме признателни на хората, които ни помогнаха. Никога не сме си представяли, че може да има толкоз състрадание от хора, които не ни познават “. Въпреки напрежението от войната и тежкото пътешестване, Оля ражда крепко дете. Малкият Ерик тежи 3,3 кг и е с дължина 52 сантиметра .

„ Раждането беше мъчно, само че всички в болничното заведение бяха прелестни “, сподели Оля Ребчук. Завеждащият АГО в МБАЛ-Силистра Д-р Веселин Гавазов съобщи, че дамата е в положително здравословно положение. „ Няма никакви проблеми след интервенцията и детето е добре към този момент “.

Семейството се надява войната да свърши, с цел да се прибере вкъщи. „ Ако войната не свърши, може да останем тук. Готови сме да работим даже и благотворително. Бихме останали и възпитали дребния Ерик в тази прелестна страна “, сподели Василиса.

В обществените мрежи към този момент стартира акция за събиране на помощи за нея и бебето. За фамилията е обезпечено жилище. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР