Млада двойка ентусиасти в Сандански използва стара съветска уазка, за

...
Млада двойка ентусиасти в Сандански използва стара съветска уазка, за
Коментари Харесай

В Сандански: Стара съветска уазка стана модерно кафене на колела

Млада двойка запалянковци в Сандански употребява остаряла руска уазка, с цел да прави кафе навън. Идеята взаимствали от Чили, до момента в който обикаляли Южна Америка на стоп.

Евгения и Фелисиан се срещнали в Австрия през 2012 година, където взели участие в стратегия " Еразъм " на Европейския съюз. Влюбили се и почнали да обикалят света дружно. В Чили почнали да работят в малко ресторантче, което било в рейс. От там пристигнала и концепцията за кафене на колела.

Фелис избра да е уазка, тъй като сподели, че в България е обичайно да има съветски коли, а уазката е, по какъв начин да кажа, емблематична кола за района, изяснява Eвгения Евтимова, основател на концепцията за кафенето на колела.

Кафето, което оферират внасят непосредствено от Еквадор. На ароматната напитка се натъкнали, до момента в който обикаляли латиноамериканската страна. Там се срещнали и с хора, които отглеждат кафе в лични ферми.

Кафето е 100% арабика, идва си от плантация, която познаваме, харесва се доста, добавя Евгения.

Машината, на която вършат кафето, намерили от Испания. Тя е на 43 години и работи напълно механично.

Фелис реставрира цялата кафемашина. Няма електроники, всичко е механично и с буталото избутва и прави кафето доста хубаво, споделя Евгения.

А остарялата уазка, Фелис обзавел със личните си ръце, като реставрирал остарели дървени материали.

Използваме единствено остарели материали. Значи дървото тук е от остарели бъчви. Вътре са старите шкафове от бабата на Жени, изяснява Фелисиан.

Успешната концепция на младата двойка набира известност в цялата страна. Да опитат от кафето в парка в Сандански идват хора от София, Варна и Стара Загора.

А фантазията на Евгения и Фелисиан е да пътуват по всички градове в страната и да оферират на хората от еквадорското си кафе на колела.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР