Млад щъркел е забелязван многократно да броди на паркинг в

...
Млад щъркел е забелязван многократно да броди на паркинг в
Коментари Харесай

Щъркел броди край магистрала Тракия

Млад щъркел е забелязван неведнъж да броди на паркинг в региона на една от бензиностанциите при 88-и километър на автомагистрала " Тракия ". Сигнал за това е бил подаден през предишния месец и на зеления телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

При инспекцията е открито, че млад образец фактически е кацнал на паркинга, като птицата е във очевидно положително положение. Изпратените на място екоексперти се пробвали да приближат щъркела, с цел да огледат дали няма пострадвания и вероятно да схванат за какво не е отлетял към топлите страни с ятата. Той обаче се изплашил от тях и отлетял. Преценено е, че предпазената птица не трябва да бъде безпокоена, а би трябвало да бъде оставена на мира в нейното местообитание, оповестяват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Друг жител пък подал до екоинспекцията информация за потърпевша граблива птица в частен дом във Велинград. Проверката на място открила, че в действителност става дума за бързолет, който не е предпазен тип, тъй че са дадени указания на хората какво могат да създадат за птичето.

В село Синитово пък е открита друга ранена граблива птица. Първоначалните данни, че става дума за мишелов, не се удостоверили, само че в този случай бил различен, също предпазен тип - черношипа ветрушка или керкенез, с пострадване на едно от крилата. Птицата е изпратена за лекуване в Спасителния център в Стара Загора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР