Млад омбудсман и негов заместник бяха избрани днес за втора

...
Млад омбудсман и негов заместник бяха избрани днес за втора
Коментари Харесай

Избраха младите омбудсмани за мандат 2019/2020 в Стара Загора  

Млад омбудсман и негов заместител бяха определени през днешния ден за втора поредна година в Стара Загора . В мандат 2019/2020 година публичен медиатор на младите ще бъде Александър Александров , а негов заместител ще е Мартин Колев . Двамата са  Днес те бяха единомислещо определени сред дванадесет претенденти от четири старозагорски учебни заведения, подали документи за присъединяване в тазгодишната конкуренция. 
Трудният избор направи комисия, в която участваха ръководителят на общинския съвет от мандат Таньо Брайков, секретарят на община Стара Загора Делян Иванов, общинският омбудсман Надежда Чакърова, младите й сътрудници Бетина Радева и Калоян Максимов, кметът на Млада Загора Теодора Иванова и ръководителят на Младежкия общински съвет (МОС) Виктория Димитрова. 

Конкурсът за млад омбудсман е още една стъпка за одобряване на модела на младежко самоуправление и присъединяване, който се осъществя в Стара Загора от 1997-а , когато беше определен първият кмет на Млада Загора, а 3 години по-късно се образува първият в България МОС, който има собствен правилник и конструкция.
С младия омбудсман, който беше определен за първи път предходната година и към този момент е единствен в страната, този модел се потвърди като работещ и сполучлив за извеждане и решение на проблеми измежду младежите, който ги подтиква да се включват в публичния живот и да провеждат разнообразни хуманни начинания.
Официално мандатът на новия ще се връчи на проведения от локалния омбудсман Надежда Чакърова конгрес „ 30 години демократични полезности: поколението през днешния ден - проблеми и вероятности “ на 21 ноември. На събитието са поканени националният омбудсман, кмета, регионалната администрация и представители на разнообразни институции, които да се включат в полемиката с младежите от общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР