Млад мъж загина, докато защитава възлюбената си от граната на

...
Млад мъж загина, докато защитава възлюбената си от граната на
Коментари Харесай

Любов до края: Мъж скочи върху граната на „Хамас“, за да спаси любимата си

Млад мъж почина, до момента в който пази възлюбената си от граната на „ Хамас “, написа израелският новинарски уебсайт N12. Те са били вкъщи, когато терористите ги обстрелват, хвърлят няколко гранати, едната от които едвам не убива Иран. Именно в този миг младият мъж, без да се замисля се хвърля пред нея, а терористите стрелят по него.

Нета Епщейн и жена му Иран Шавит са щастливо влюбена двойка, която живее в кибуц. Неотдавна Нета е напуснал армията и е пристигнал при огромната си обич. Нищо не предвещавало нещастието.

Двамата се познават от година и половина. Те се срещнат в бар и от този момент са неразделни. Планирали да изградят бъдещето си, а сватбената рокля към този момент чакала в дрешника.

Снимка: Редакторски екип

„ От първия месец на взаимното ни общуване той споделяше на майка ми: Знаеш, че тя е моя жена, нали? “. Вече бяхме измисли и имена на бъдещите си деца “, споделя Иран.

Сутринта в деня на нападението двамата се разсънват от звука на детонации. Терористите разрушават прозореца на хола и нахлуват в дома им. Двамата млади не могат да повярват, че това е истина.

Фотожурналист на израелските бомбардировки в Газа получава най-важно известие в живота си - брачната половинка му почнала да ражда вкъщи

„ Извикаха ни на иврит: „ Излезте, излезте “ - и хвърлиха две гранати. Третата граната се търкулна към мен, Нета скочи върху нея, крещейки „ граната “, и до момента в който скачаше, беше убит от терористите. Помислих си: „ Защо не се изправя, за какво има толкоз кръв към него? Защо не се разсънва, с цел да избягаме?, само че не можах да промълвя нито дума “, споделя дамата.

Снимка: Редакторски екип

След като Нета към този момент е мъртъв, терористите не се отхвърлят. Те хвърлят четвърта граната, от която се възпламенява холът. Иран съумява някак да загаси огъня и се скрива под леглото зад тялото на обичания си.

„ Терористите се върнаха и видяха Нета. Бях 100% сигурна, че това е краят. Че и аз ще умра. Че ще бъдем дружно, тъкмо както беше заречен. Но те не ме откриха “, споделя дамата. 

По последни данни на израелското външно министерство 199 жители са били отвлечени

Около 16:00 ч. Иран стартира да чува звуци от изтребители и е избавена.

„ Сърцето ми е разрушено обаче. Ако бях направила нещо, той можеше да е жив в този момент. Аз даже не пробвах. Избрах да се скрия. Той направи всичко, което можеше, а аз даже не се пробвах да го спася “, през сълзи споделя тя.

Сърцето на Иран вечно ще принадлежи на нейния воин.

„ Знам сигурно, че той в никакъв случай нямаше да ме остави, щяхме да живеем постоянно дружно. Искам целият свят да знае какво е направил за мен. Все още не мога да допускам, че го няма, още го очаквам да отвори вратата и да ме прегърне “, споделя Иран и се надява, че всички ще се гордеят с невероятната му постъпка, избавила нейния живот.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж: 

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР