Млад мъж с шест огнестрелни оръжия, включително автомат и пушка,

...
Млад мъж с шест огнестрелни оръжия, включително автомат и пушка,
Коментари Харесай

Арестуваха 22-годишен с 6 огнестрелни оръжия в супермаркет в САЩ

Млад мъж с шест огнестрелни оръжия, в това число автомат и пушка, беше задържан през вчерашния ден в супермаркет в предградие на Атланта, съобщи Франс прес. Агенцията цитира информация на полицията на столицата на американския щат Джорджия.

Инцидентът стана единствено два дни след всеобщото ликвидиране в супермаркет в Колорадо, последвало кървавото нахлуване против салони за масаж в Атланта, осъществено седмица по-рано.

В допълнение към дребния боеприпас 22-годишният носел и бронежилетка.

Клиент го забелязал да влиза в магазина с автомат си в ръка, след което умерено отишъл до банята, където облегнал оръжието до тоалетната. Свидетелят подал сигнал.

Не е известно дали обвиненият Рико Марли е възнамерявал да извърши нахлуване в супермаркета от веригата " Пъбликс ". Той обаче беше упрекнат в опит за нахлуване и за нелегално владение на огнестрелни оръжия и по-късно му е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Полицията в Атланта удостовери достоверността на фотография, показваща конфискуваните от обвинения автомат, ловна пушка, револвер, три револвера, няколко пълнителя и минимум два ножа.

Извършителите на двете набези от последните дни са се възползвали от пролуките в законите за оръжията, отбелязва Асошиейтед прес.

Заподозреният за нападението в супермаркет в Боулдър, щата Колорадо, е бил наказан за нахлуване против съученик в гимназията, само че все пак се е снабдил с огнестрелно оръжие. Нападателят, стрелял по три салона за разтривки в Атланта, купил револвера си единствено часове преди офанзивата.

 Полицията в Съединени американски щати разпознава стрелеца, умъртвил 10 души в Колорадо Виж още

Това са единствено последните образци на обвинени причинители на всеобщи набези в Съединени американски щати, сдобили се с огнестрелни оръжия заради лимитираните закони за огнестрелните оръжия, пропуски в инспекцията на биографията им или обстоятелството, че органите на реда са пренебрегнали сигнали за съмнително държание.

След нападенията, при които починаха общо 18 души, президентът Джо Байдън възобнови апелите за по-строги закони за оръжията, в това число възбрана на притежаването на щурмови оръжия и повече инспекции.

Много републиканци се опълчват на тези ограничения и Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия дефинира полемиките като опит да се " употребява за политически цели тази ужасяваща обстановка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР