Млад мъж от Враца е задържан за срок до 24

...
Млад мъж от Враца е задържан за срок до 24
Коментари Харесай

Млад мъж е задържан за нарушена Заповед за окончателна защита

Млад мъж от Враца е арестуван за период до 24 часа поради нарушена Заповед за дефинитивна отбрана на 23-годишно момиче, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца.

Потърпевшата се е явила в Районното ръководство и е подала сигнала, съгласно който от юни т.г. до 27 септември 24-годишният мъж редовно я е следил. Съгласно издадената Заповед за дефинитивна отбрана младежът няма право да се приближава на по-малко от 100 метра до нея, от населяваното от нея жилище, местоработата ѝ и местата за обществени контакти и отдих. С нарушаването на възбраната причинителят е могъл да възбуди състоятелен боязън за живота и здравето на младата жена, а действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение, се споделя още в информацията от Районно ръководство - Враца.

От там прецизират, че по случая е стартирано бързо полицейско произвеждане по член 144а, алинея 3 и по член 296, алинея 1 от Наказателния кодекс. Според първия член, който редовно следи другиго и това би могло да възбуди състоятелен боязън за живота или здравето му, и в случай че действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение или по расистки, или ксенофобски подбуди, наказването е отнемане от независимост до пет години. Според втория, който попречи или осуети по какъвто и да е метод осъществяването на правосъдно решение или не извърши заповед за отбрана от домашното принуждение, или Европейска заповед за отбрана, се санкционира с отнемане от независимост до три години или санкция до пет хиляди лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР