Млад мъж от Пловдив се нуждае от помощта на всички

...
Млад мъж от Пловдив се нуждае от помощта на всички
Коментари Харесай

Зов за помощ! Млад мъж се нуждае от 400 хил. евро за лечение в Германия

Млад мъж от Пловдив се нуждае от помощта на всички нас. Животът на 34-годишния Ангел, брачен партньор и татко на 3 дребни деца, се прекатурва в края на месец юли, откакто е диагностициран с остра миелоидна левкемия. Негови близки и другари стартираха благотворителна акция за набирането на 400 хиляди евро, нужни за лекуването му в Германия.
Ангел се лекува в Клиниката по хематология в Пловдив. В момента се организира неговият втори курс на химиотерапия. За цялостното му възобновяване е нужна скъпоструваща трансплантация на стволови кафези в Германия.
„ Ангел е млад мъж, който същински и откровено обича живота. За фамилията ни и нашите три прелестни дечица той е всичко - обичта, образецът и цялостното щастие”, споделя брачната половинка му Валерия.
За по-бързото събиране на сумата за неговото лекуване е разкрита идеята "Заедно за Ангел " в благотворителната платформа Helpkarma. До момента набраните средства са към 130 хиляди евро.
Близки и другари на Ангел направиха благотворителни кутии за набиране на средства. Те ще бъдат сложени в разнообразни търговски обекти в Пловдив. Планирана е и специфична благотворителна акция „ Нощ на ангелите”, която ще се организира през септември.
„ Нощ на ангелите” ще бъде един ден в годината, в който целият оборот, който е акумулиран от всички заведения, театри, кина в Пловдив, ще отива към самодейността, надлежно към нуждаещите се”, изясни Евгени Ватев.
Първото издание на „ Нощ на ангелите” ще бъде за набирането на средства за Ангел. Организаторите се надяват, че доста пловдивски заведения ще откликнат на акцията.
Преди дни футболните тимове на „ Ботев “ и „ Берое “ обявиха своята поддръжка към Ангел, който е последовател на жълто-черния отбор. Играчите бяха облекли фланелки с надпис „ Заедно за Ангел “, а събраната за лекуването му сума е 4 500 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР