Млад мъж от Кюстендил реши да покаже любовта си към

...
Млад мъж от Кюстендил реши да покаже любовта си към
Коментари Харесай

Млад мъж изобрази любимата си в пиксели с кубчета Рубик

Млад мъж от Кюстендил реши да покаже любовта си към своята другарка, като нарисувал облика й в картина, направена от стотици кубчета на Рубик. Интересната творба бе сложена пред аудитория в осведомителния център в Кюстендил. Тя ще бъде изненада и за обичаната на създателя, която сега учи в чужбина.

Кюстендил

Автор на истинската творба е 23-годишният Николай. Разказа, че е приключил архитектура и е разпален сноубордист, а с изобразяване не се занимава професионално. Едно от заниманията му, обаче е да прави улични графити с другари, както и да реди Рубик кубчета. Преди месеци му хрумнала концепцията да съчетае двете си увлечения и да сътвори нещо забавно, което да посвети на своята другарка, Яна.
Николай Стоянов: В плана вземат участие още много хора, които ми помогнаха, едно момче начерта на компютър тъкмо какъв брой кубчета трябват и действително по какъв начин да се нареждат.
Картината се състои от над 600 кубчета. За да се получи цялостният образ, Николай наредил всяко кубче поотделно, а работата му лишила повече от два месеца.
Николай Стоянов: Реално по-сложно е да наредиш самото кубче, в сравнение с да го разредиш.
Пиксел арт картината събра одобрителните погледите на мнозина в града.
Евгени Серафимов- художник: В днешно време изобразителното изкуство, с изключение на да е красиво, би трябвало и да изненадва, а той съумява да направи тъкмо това. Мен особено ме кара да се възнамерявам, символиката на кубчето Рубик, от хаоса да направиш някакъв порядък и още повече, когато това е обвързано с портрета на обичаната.
Картината може да се види до края на последния ден от годината в осведомителния център в Кюстендил. След това създателят замисля в новогодишната нощ по време празничната стратегия да подари на всеки по едно кубче от творбата, с цел да предизвика интереса към редене на магичния Рубик куб.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР