Млад мъж опита да забогатее на гърба на закона, но

...
Млад мъж опита да забогатее на гърба на закона, но
Коментари Харесай

25-годишен варненец изпразни банкови карти за над 2600 лева

Млад мъж опита да забогатее на гърба на закона, само че в този момент ще си понесе следствията.

Варненският областен съд призна за отговорен 25-годишния Иван В., за това че в изискванията на продължавано закононарушение употребявал непознати банкови карти. Без единодушието на титуляра с платежните принадлежности, той направил заплащания на обща стойност 2 675,84 лв..

Престъплението било осъществено от 25.04.2019 г до 07.05.2019 година Собственикът на банковата карта имал парцел в околност " Горна Трака “. Той работил на транспортен съд и постоянно отсъствал от страната. Докато бил в чужбина получил сигнал от компанията, охраняваща къщата му, че в нея е било проникнато. При осъществения оглед било открито, че липсвали много движимости, както и банкови карти. При направена информация в банката-издател на дебитната и револвиращата кредитна карти, било открито, че с тях за осъществени поредност от заплащания на разнообразни артикули в търговски обекти, както и онлайн. В хода на следствието се оказало, че картите са употребени от Иван В., оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд - Варна.

Двадесет и пет годишният мъж е със приблизително обучение, работи, осъждан, написа ruse24.bg.

Състав на Окръжен съд – Варна наложи на Иван В. наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 година и 8 месеца, която той следва да изтърпи при първичен " непоколебим “ режим. Мъжът е наказан да заплати обезщетение на потърпевшия за претърпените от него имуществени вреди вследствие на действието – сумата изтеглена от двете банкови карти. В него тежест бяха присъдени и направените по делото разходи в размер на 700 лв. за адвокатско заплащане, 88 лв. в интерес на Държавата по сметка на Окръжна прокуратура – Варна, както и държавна такса върху почетения цивилен иск в размер на 107,03 лв..

Присъдата предстои на въззивна инспекция в 15-дневен период от през днешния ден.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР