Млад лекар твърди, че е дискриминиран за асистентско място в

...
Млад лекар твърди, че е дискриминиран за асистентско място в
Коментари Харесай

Неуспех или дискриминация е случаят с онкоболния лекар?

Млад доктор твърди, че е дискриминиран за асистентско място в Медицинския университет в София, тъй като е онкоболен.

 Дискриминиран ли е млад доктор поради онкологично заболяване? Дискриминиран ли е млад доктор поради онкологично заболяване?
Млад доктор твърди, че е дискриминиран при кандидатстване за асистентско място в Медицинския университет в София, тъй като е онкоболен.От университета от...

Д-р Радислав Наков описа, че юни месец е бил диагностициран с лимфом. Той е почнал лекуване. След два кура химиотерапия и един курс лъчетерапия през октомври месец е бил в отмора от курса на лекуване. Още през месец август младият доктор подава документи, с цел да се яви на конкурс за помощник в МУ. Членовете и ръководителя на журито разясняват, че е неприемливо доктор Наков да си подава документите, откакто е болен и го поучават да си гледа здравето и да си седи у дома.
Д-р Радислав Наков: Реално моята фантазия е да преподавам и това ми дава много сили по време на лекуването.
По случая към този момент е почнала инспекция. Проф. Иван Митов, декан на Медицинския факултет изясни, че тя действително стартира от през днешния ден. Ще се назначи комисия, която да ревизира по какъв начин е протекъл изпитът. Той изисква от членовете на комисията пояснение за поставените оценки.

Мария Шаркова, юрист по здравно право изясни, че постоянно се сблъскваме с дискриминация учредена на здравословно състояние. Когато критерии, свързани със здравословното положение, бъдат включени към оценяването на даден претендент, може да приказваме за дискриминация. В случая следва инспекция.
Мария Шаркова: Проблемът е, че този жанр състезания са извънредно субективни. Може да се случи по този начин, че да се наруши анонимността на тези състезания. И заради тази им индивидуалност елементарно може да се сложи каквато и да била оценка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР