Млад лекар от Пловдив дари парите от сватбата си за

...
Млад лекар от Пловдив дари парите от сватбата си за
Коментари Харесай

Добрият пример: Пловдивчанин дари парите от сватбата си...

Млад доктор от Пловдив подари парите от сватбата си за образованието на студент по медицина, предава Нова тв. Неврологът Елизар Цветков си слага за цел да помогне за сбъдването на фантазията на един новак експерт по медицина и взема решение да подари стипендия на студент от Медицинския университет в града под тепетата. Сумата, с която той желае да помогне е събрана от сватбата му. И въпреки да не е огромна, със брачната половинка си считат, че е задоволителна, с цел да насърчи напъните на някой предстоящ доктор да реализира триумфи в образованието си.

Идеята е била на жена му. Двамата не живеят в България, само че сватбата е била тук „ Винаги булката получава голям брой букети. Проблемът е, че ние след сватбата трябваше да останем 1-2 дни тук, след това няма в действителност кой да им се радва на тези букети. Това са едни пари, които надали не се изгубват, а могат да се оползотворят за нещо доста по-полезно. И по този начин сред концепциите дали да оказват помощ на някой болен човек в потребност, или да дадат парите в подслон за животни, двамата съпрузи стигат до решението да оказват помощ на някой младеж, който учи медицина ”, споделя Елизар Попов.

„ За жал с една такава сума нито може да излекуваме някой, нито да променим обстановката в някой дом, само че пък инвестирайки в някой младеж той може би ще реализира освен това ”, показва още той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР