Млад китаец плати 9999 швейцарски франка за чаша уиски в

...
Млад китаец плати 9999 швейцарски франка за чаша уиски в
Коментари Харесай

Клиент плати 9999 франка за чаша уиски

Млад китаец заплати 9999 швейцарски франка за чаша уиски в швейцарски хотел, заяви Capital Business. Клиентът е извадил парите в хотел „ Валдхаус “ в курорта Санкт Мориц.

Сумата се равнява на близо $10 330. Луксозното уиски е било на марката „ Макалън “, а бутилката е от началото на XIX век. В хотела има сбирка от над 2500 бутилки уиски.

При влизането си в бара богатият клиент попитал особено за марката „ Макалън “. Собственикът предложил няколко разновидността на китаеца, само че показал, че най-скъпият не се продава.

Китайският клиент настоял, че желае точно от най-скъпото уиски. Собственикът Сандро Бернаскони попитал своя татко, който ръководи бизнес от 20 години.

След като получил зелена светлина, Бернаскони отворил бутилката – въпреки и леко обезпокоен поради високата стойност на питието. Интересно е, че въпросната марка е обичаната на Джеймс Бонд. Във филмите за сътрудника на английското разузнаване героят си поръчва точно такова уиски.

Не се разкриват повече детайлности за китайския жител. Стойността на бутилката възлиза на над 50 000 швейцарски франка. Собствениците на хотела разкриха, че се надяват да продадат останала част от питието. Те са подготвени да понижат малко цената.

През 2014 година бутилка на основаната през 1824 година марка беше продадена а търг в Китай за умопомрачителните $630 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР