Млад IT специалист от София е изчезнал на 23 май.

...
Млад IT специалист от София е изчезнал на 23 май.
Коментари Харесай

Изчезнал или отвлечен е бизнесменът Александър Алтънбашев?

Млад IT експерт от София е липсващ на 23 май. Александър Алтънбашев е търгувал с криптовалута и досега не е ясна повода за изгубването му. Основната версия, по която се работи е похищение, само че към момента няма обвинени.

Сигналът за изгубването на Александър е подаден от сестра му, която разказала на проверяващите, че е видяла мъж пред жилището му в деня, в който той е липсващ:

" Имало е лице в обедните часове на 23-и, което в началото е позвънило, или най-малко тя е чула позвъняване, дали това лице е позвънило не знаем. Но излизайки попитала " Какво вършиме? ". Той споделил едно име, че го търси и тръгнал по стълбите. По отношение дали има бяла кола или няма - няма да изнасяме обстоятелства и условия по следствието.

Сестра му споделя, че е изгубила връзка с него, което е нетипично за него. Но споделя, че е трябвало да пътува до провинцията и по-късно споделя, че за няколко дни ще отиде до морето, без да споделя къде. Това сега се ревизира и открива ", сподели комисар Стойно Цветков, шеф отдел " Разследване ", Столична дирекция на вътрешните работи.



Все още проверяващите не са безапелационни дали става дума за похищение, само че това е главната версия, по която се работи:

" Изследват се всевъзможни вероятни версии, като водещата е, че вероятно има похищение по отношение на неговата активност по продажба на криптовалута. Няма посочено лице, което евентално е направило това закононарушение ", сподели
Христо Кръстев, прокурор от СГП.

В квартала, където Александър живее, хората не го познават. Съседите му разбрали за случая след появяването на полицията.

Разследването по случая в Софийската градска прокуратура е за похищение, а наказването за това закононарушение е от 3 до 10 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР