Млад българин, който доскоро живеел в Чикаго, почина след трагичен

...
Млад българин, който доскоро живеел в Чикаго, почина след трагичен
Коментари Харесай

Какво се случи с българина загинал в Невада и как се стигна до инцидента! Имал ли е шанс да оцелее? Нови разкрития

Млад българин, който до неотдавна живеел в Чикаго, умря след драматичен случай в Сиера Невада. Както БЛИЦ писа 29-годишният Антон Доков е паднал при нанагорнище в Sequoia National Park в Сиера Невада предходната неделя, само че спасителите съумели да се доберат до тялото му чак във вторник поради мъглата и рисковия терен – лед и сняг по стръмния връх, съобщи Блиц.



Според проверяващите българинът се подхлъзнал точно на лед, до момента в който катерил известния скат Watchtower над долината Токопа в опит да стигне Pearl Lake, пише bg-voice.com. Антон Доков е паднал от 900 метра в бездна и не е имал късмет да оцелее. Инцидентът става седмица преди българинът да навърши 30 години – той е роден на 21 май, описа пред BG VOICE майка му Михаела Йорданова.



“Той беше идеалист, само че поемаше опасности, изключително през последните години”, споделя Михаела. Майката го разказва като извънреден наследник, който я е подкрепял по всевъзможен метод в сложния имигрантски живот – с обич и финансово. Двамата напущат България, когато Антон е на 11 години, и се местят да живеят в Монреал, Канада. От 2008 година живеят в чикагското предградие Евенстън. Антон приключва бакалавър по финанси в Loyola University, а след това магистратура Northwestern и специализация в Harvard Extension School.



Последно в Чикаго той работи в една от огромните фармацевтични компании AbbVie. Но взема решение да напусне и да се реалокира в Сан Диего, с цел да е с приятелката си, която продължава да учи там докторантура. “Тони не беше като нас. Не искаше да работи корпоративна работа за 10 дни в годината почивка. За него това не беше благополучие и напусна добре платената си работа”, споделя майка му Михаела.



loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР