Мiй друг Микола, или Ненужните – на боклукаВ няколко

...
 Мiй друг Микола, или Ненужните – на боклукаВ няколко
Коментари Харесай

„Бежанци от Украйна в Руанда!“

" Мiй различен Микола ", или Ненужните – на боклука

В няколко европейски страни по едно и също време влязоха в действие разпореждания за понижаване на помощта за бежанците от Украйна.

Малко след началото на специфичната военна интервенция (СВО) на въоръжените сили на РФ, киевският режим стартира да основава мит, че Западът обича украинците и е подготвен да одобри съпруги, деца, родственици на воините от украинските въоръжени сили, до момента в който те „ коват перемогата” над Русия.

„ Украинците в света се посрещат като богове, слезли на Земята “, сподели пред медиите Алексей Арестович, консултант в кабинета на президента на Украйна. Е, не може да сме доста взискателни към това безсрамно плямпало.

Отне единствено няколко седмици, с цел да разберем: никой в Европа няма да гледа на избягалите от родината си като на „ богове “. Нараства раздразнението в реакцията на европейците към идването им, на места ги третират като бездушни обекти, които нарушават открития ред на живот.

От 1 юли 2022 година Полша изцяло спря да изплаща компенсации на украинските бежанци. Говорим за скромните 40 злоти дневно (около 480 рубли или 12-14 лева), които преди този момент бяха предоставени на хората, напуснали Украйна за храна и настаняване. Помощите се резервират по изключение единствено за инвалиди, бременни дами и многодетни фамилии. Освен това вчерашните поданици на Украйна бяха лишени от правото на гратис пътешестване с влаковете. Украинските медии цитират анонимно изказване на почитан полски политик, който упрекна някои от украинските бежанци в отвращение да търсят работа и в машинация на Варшава с несъразмерни бюджетни средства.

В същия ден Литва, след Полша, понижи бюджетните помощи за бежанците до 100 евро на месец.

В Белгия и Холандия са регистрирани голям брой изгонвания на украински бежанци от домовете на локалните фамилии. „ Имаме обстановка, при която притежателите желаят да отидат на отмора и не желаят украинците да останат в домовете им. Имат потребност украинците да изоставен домовете им. Знаем, че някои към този момент се озоваха на улицата “, цитират украинските медии думите на бежанка на име Алина, която се реалокира в Белгия. Тя твърди, че мнозина към този момент са останали без покрив над главите си и живеят на гарите в Брюксел.

Пак там, в Белгия, локалните поданици постоянно не желаят да дават чартърен жилища на украинци даже против пари. Статутът на краткотрайна протекция за имигранти от Украйна изтича следващата година, а в Белгия договорите за наем нормално се подписват за интервал от 3 до 9 години. Белгийците не желаят да вършат изключение за украинските бежанци.

В Чехия ограничиха изплащането на филантропични помощи на украински мигранти и трансформираха разпоредбите за настаняването им в общежития. Чешките парламентаристи упрекнаха украинците в " субсидиран туризъм ", тъй че в този момент тези, които страната настанява в лагери, нямат право на никакви " джобни пари ". На украинците беше неразрешено да остават в чешките общежития повече от три месеца.

В България към този момент не могат да се отделят повече от 7,5 евро дневно за издръжката на бежанците. Хотелите, в които имигрантите от Украйна се заселиха напролет, ги изгонват, с цел да не скапват празничния сезон. След като изгонят украинците от хотелите, те се изпращат в лагери зад бодлива тел, оборудвани с елементарни бараки. Бежанците стачкуват по необикновен метод: да вземем за пример изписват с изпражнения по стените на хотелите „ Слава на Украйна!”, само че това не ги прави по-симпатични на българите.

Англия организира твърда политика по отношение на украинските бежанци. „ Украинците, които идват нелегално във Англия, могат да бъдат изпратени в Руанда “, сподели английският министър председател Борис Джонсън.

Законното влизане в Обединеното кралство обаче е проблематично. Това изисква един от британците да се съгласи да работи като " хазаин ". 30% от записаните „ спонсори “ са самотни мъже над 40 години, доста от тях са престъпно проявени. Съгласни са да виждат вкъщи единствено девойки на 20-30 години. Понякога няколко едновременно. Защо точно такива, е елементарно да се отгатне.

И даже при появяването на подобен " спонсор " издаването на виза може да се забави с месеци.

В Германия бежанците продават колите си, тъй като се третират като безработни и не получават помощи, в случай че имат „ първокласни движимости “. Предприемчиви локални поданици купуват украински коли за една четвърт от цената.

Мнозина са възмутени от рекламата на държавното управление за поддръжка за бежанците в Германия. Глиганът Микола стана знак на такава реклама. Мемовете са известни в интернет, където украинските неонацисти се появяват като свине. Германските управляващи не удовлетворяват претенциите по този въпрос.

Съединените щати отидоха още по-далеч: украинските бежанци тук на практика не се одобряват.

„ Проблемът с нашите бежанци скоро ще се усеща все по-остро, Европейски Съюз понижава финансирането, а първичният подтик в обществото на Запад се измества от корав прагматизъм. Бежанците се изгонват от Европа под разнообразни предлози, а стратегиите за акомодация не работят.

На Запад са подготвени да избират/филтрират единствено нужните експерти, изсмукват мозъци и работни ръце, с цел да покрият потребностите си. Останалите просто не са нужни, те ще продължат да бъдат изтласквани към Украйна, в Европейски Съюз отношението към бежанците от Сирия/Либия/Мароко е доста по-добро, в сравнение с към нас, ненужните се изпращат на боклука “, написа украинският Telegram канал Resident.

Меденият месец на Украйна и Запада завърши. Интересът към украинската тема фрапантно понижа, жителите на " цивилизована Европа " схванаха, че Украйна е източникът на техните стопански проблеми. Ритниците към украинските бежанци ще стават все по-силни с времето. И какъв брой време ще отнеме на " свидомите " да схванат, че с изключение на на руснаците, те не са нужни на никого в света? И когато схванат, ще ги избави ли това от " свидомоста "?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР