Митрофанова поласка българите от Бунарджика с признание за това, че

...
Митрофанова поласка българите от Бунарджика с признание за това, че
Коментари Харесай

Митрофанова: От България е дошла писмеността в Русия

Митрофанова поласка българите от Бунарджика с самопризнание за това, че от България е пристигнала писмеността в Русия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. " Днес, като сме тук, на благословената българска земя, непрестъпната страна на духа, откъдето в Русия е пристигнала славянската книжовност и славянското свещенодействие, ние отдаваме респект на партизани, антифашисти и бойци на Първата българска войска “, сподели в словото си пред паметника на Альоша съветският дипломат.

" Признателни сме на всички, които през днешния ден, дружно с нас почитат паметта на починалите руски бойци и български антифашисти. Благодаря, че се отнасяте грижливо към войнишките мемориали и гробове, че споделяте нашите убеждения за недопустимостта на замяна на историята и всяка година идвате при паметника на Альоша не с бои, а с цветя. Мир и благоденствие ви искам! “, сподели още Елеонора Митрофанова.

При паметника на Альоша тази година пловдивчани пристигнаха с разнообразни послания . Имаше такива, които носеха на афиш лика на Путин, като под него пишеше, че това е " президентът миротворец ".  Други споделиха пред камерата ни, че честват “Денят на Европа " и “Денят на успеха “, само че не тази на Путин и тази на Зеленски. Празнуват " Денят на успеха “ над фашизма.

“Путин е агресор и войната няма никакво опрощение “, сподели възрастен мъж.

По мотив отбелязването на 77-а годишнина от успеха във Великата отечествена война на Бунарджика се появи и посланикът на Беларус.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР