Митническите служители задържаха 160 280 къса - 8014 кутии цигари

...
Митническите служители задържаха 160 280 къса - 8014 кутии цигари
Коментари Харесай

Иззеха над 8000 кутии цигари, превозвани „за приятели“ на ГКПП „Дунав мост“-Русе

Митническите чиновници задържаха 160 280 къса - 8014 кутии цигари с български акцизен бандерол при пет обособени инспекции на изходящи транспортни средства през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Русе, осъществени в границите на часове на 20 май, оповестиха от Агенция " Митници ".

В две от инспекциите са взели присъединяване и гранични чиновници от Русе, като в едно от тестваните взаимно транспортни средства с изключение на тютюневите произведения са открити и 182,4 л алкохолни артикули, най-вече ракия от известни български марки, също с годен български акцизен бандерол.

Митническите чиновници са направили щателни инспекции, в това число посредством сканиране, на два пътнически микробуса и три товарни транспортни средства, пътуващи за Германия, Белгия, а в три от случаите - за Нидерландия.

Тютюневите произведения от известни регистрирани марки са били укрити в персоналния багаж н а пасажери сред стоката, в естествени кухини на транспортните средства, в две аварийни гуми, както и в особено построен тайник.

И в петте случая е открита собствеността на цигарите - на водачи или пасажери, които настояват, че тютюневите произведения са за персонална приложимост и най-много за подарък на другари.

Цигарите са арестувани, а по случаите са формирани актове за определяне на административни нарушавания по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Най-голямото открито при петте инспекции количество е 64 840 къса - 3242 кутии цигари в 10 кашона, сложени сред оповестената стока.

Товарът е тестван минути преди среднощ на 20 май и е пътувал за Белгия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР