Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 246 649

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 246 649
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута в пружините на матрак на Капитан Андреево

Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност 246 649 лв. при инспекция на товарен автомобил, излизащ от страната.

На 12 ноември на Митнически пункт Капитан Андреево дошъл влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция.

По метода „ разбор на риска “ камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която сред пружините на матрака на леглото, в шофьорската кабина, са открити пачки евро с друг номинал.

Общото количество на откритата валута е 126 110 евро  с левова равноценност 246 649 лв., оповестяват от Агенция " Митници ".



По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково - Териториално поделение - Свиленград.



Водачът, турски жител, е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери. 

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР