Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 044

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 044
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 1 044 000 лева откриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево

Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност 1 044 485 лв. при инспекция на товарен автомобил, излизащ от страната.

На 07.11.2022 година на Митнически пункт Капитан Андреево идва влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. По метода " разбор на риска “ камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която във фунията на въздуховода на хладилното ремаркето са открити пакети с пачки евро, английски и шотландски паунди с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 174 950 евро, 312 500 английски и 390 шотландски паунда с обща левова равноценност 1 044 485 лв.. 

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково - Териториално поделение - Свиленград. Водачът – А.Е. на 36 години, турски жител, е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР