Митническите служители откриха близо 40 000 къса контрабандни цигари във

...
Митническите служители откриха близо 40 000 къса контрабандни цигари във
Коментари Харесай

Граничари спипаха 40 000 цигари без бандерол

Митническите чиновници откриха близо 40 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация.

Превозното средство идва на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 20.05.2022 година на път от Турция за Холандия. По метода „ разбор на риска “ камионът е ориентиран за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са маркирани подозрителни зони с висока компактност.

При последвалия физически надзор са открити 1960 кутии (39 200 къса) цигари с марка Parliament без български акцизен бандерол, укрити сред челната стена на хладилното ремарке и алуминиевата бариера. На лидера - турски жител, е формиран акт по Закона за митниците, а тютюневи произведения са арестувани.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали близо 4 млн. къса цигари, като единствено за 20 дни през месец май те са над 390 000.

Установени са 140 нарушавания, за които са формирани актове по Закона за митниците за контрабанда на цигари. Тютюневи произведения са конфискувани и от минали пасажери, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт от две кутии цигари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР